88 hizmete görkemli açılış

Güncelleme Tarihi:

88 hizmete görkemli açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 02:00

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 88 ayrı hizmet alanının açılışı Basınevler Kavşağı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

Hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan özetle şunları söyledi: “Açılışını yaptığımız eserlerden en önemlilerinden biri Yavuz Sultan Selim Bulvarı. Yıllarca ikamet ettiğim, her şeyini çok yakından bildiğim Keçiören’in güney istikametindeki tek geliş ve çıkış yolu olan Fatih Köprüsü yıllardır ilçenin yükünü tek başına taşıyordu. Özellikle sabah ve aksam saatlerinde Fatih Köprüsü üzerinde yaşanan trafik çilesini yakından biliyorum. Yavuz Sultan Selim Bulvarı bu sıkıntıyı büyük oranda çözecek. Diğer yandan Keçiörenli kardeşlerimizin senelerdir hasretle beklediği metro inşallah yakın bir zamanda hizmetinize açılacak. Şu anda Keçiören’de yaşayan vatandaşlarımın oturdukları yerlerin de fiyatları burayla uçacak. Hurdacılar Kavşağı’na yapılan U dönüşü de Keçiören’den bu bölgeye doğru akan trafiği rahatlatacak.”

Haberin Devamı

YENİ 7 BULVAR HEDEFİ

Başbakan Binali Yıldırım ise törendeki konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Bizimle birlikte Ankara şaha kalktı. Ankara’nın ve özellikle de Keçiören’in ulaşım sorununu hafifletmek ve atlatmak için çalışmalar devam ediyor. Sene başından itibaren de Keçiören Metrosu hizmete giriyor. Ankara’daki ulaşım çilesi sona eriyor.”
2016 yılında kent merkezine çevre ilçelerine ve mahalle olan köylere yaptıkları toplam 1 milyar 954 milyon liralık yatırımların açılışını yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise özetle şunları söyledi: “Yatırımlarımızın içerisinde, ASKİ, EGO ve 12 belediye şirketinin yaptığı yatırımlar, kentsel dönüşümler dahil değil. 2017 yılında kent merkezinde pek çok alt ve üst geçit ile tünellerin bulunduğu yeni 7 bulvar açmayı hedefliyoruz.

GÜNEYKENT 2017’DE BAŞLIYOR

Ankapark’ın hizmete girdiği yıl 2017 olacak. 3 tane müzenin yapımı başlıyor. Kanal Ankara projemize, 2017 yılının içinde başlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde vaat ettiği Güneykent Projesi’nin yolları açılmaya başlandı. 2017’de burada büyük yatırımlar başlıyor. Bulvarımızın adı, Yavuz Sultan Selim Bulvarı. Meydanımızın adı, Yavuz Sultan Selim Meydanı. Bu bulvarın üzerinde Yavuz Sultan Selim’in zaferlerinin adını taşıyan 1 alt geçit, 2 tünel, 7 köprü bulunmaktadır. Toplam maliyet 70 milyon lira. Yapım süresi 6 aydır.”

Haberin Devamı

88 hizmete görkemli açılış

BAKMADAN GEÇME!