60’lık dede 12’den vurdu

Güncelleme Tarihi:

60’lık dede 12’den vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 01:08

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun ilk kez düzenlediği Mastırlar Türkiye Okçuluk Şampiyonası’na katılan Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’nün 60 yaşındaki sporcusu Yılmaz Sakarya, açık ara farkla altın madalyaya koştu.

Haberin Devamı

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Mastırlar Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda, Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’nün 35 yaş üstü sporcuları 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. İlk kez düzenlenen şampiyonada 55+ kategorisinde yay çeken 60 yaşındaki Yılmaz Sakarya, açık ara farkla 323 puan toplayarak sonraki yıllara referans olacak rekoru da belirledi.

ALTIN MADALYAYA KAVUŞTU

Sakarya, önümüzdeki yılların rekoruna referans olacak 323 puanla altın madalyayı Çankaya’ya getirirken bir diğer altın da Kürşat Aktepe’nin oldu. Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kürşat Aktepe, İstanbul’dan Deniz Bilici ile Olimpik Yay Mix Takım kategorisinde yarışarak altın madalya kazandı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Fikret Akata ise ilk kez katıldığı yarışmada makaralı yay branşında gümüş madalya kazanarak spor yaşamına hızlı bir giriş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!