6 bin canı ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

6 bin canı ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2020 01:25

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 Eylül tarihinde ihalesi yapılan Çankaya-Karataş Mahallesi’ndeki yeni barınağın yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

6 bin sokak hayvanına ev sahipliği yapacak barınakta, hayvan hastanesinden yasaklı ırk bölümüne, anne-yavru bölümünden tek tırnaklı hayvan bölümüne pek çok detay yer alacak. Avrupa Birliği standartlarına göre 4 metrekareye 1 hayvanın düşeceği barınakta, 500 adet bölme (yaşam alanı) yer alacak. Her bir bölme ise 50 metrekareden oluşacak ve 12 hayvanın barınabileceği bir ortam sağlayacak. 26 milyon TL maliyeti olan ihalenin tamamlanmasıyla, barınak alanında zemin temizleme ve düzeltme çalışmalarında adım adım ilerlendiğini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Modern bir yaşam alanı oluşturacağımız için son derece mutluyum. Burayı en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

6 bin canı ağırlayacak


BU DUYGUYU YAŞATALIM

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle Gölbaşı Hayvan Barınağı’nda sokak hayvanlarıyla iç içe bir etkinlik düzenledi. Ankara İl Jandarma Çevre ve Doğa Hayvanlarını Koruma Timi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri başta olmak üzere Başkent’teki Hayvanları Koruma Dernekleri ve gönüllü hayvanseverler, sokak hayvanları ile birlikte iç içe zaman geçirme fırsatı buldu. Aslan, “Bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza çok teşekkür ederiz. Patili dostlarımız için iş birliğimiz devam edecek” dedi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa, orada yaşayan iyi ve güzel insanlar vardır. Bizler bu duyguyu ayakta tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!