500 gazeteciden Filistin bildirisi

Güncelleme Tarihi:

500 gazeteciden Filistin bildirisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 16:06

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), Filistin’e yönelik saldırının durdurulması için ulusal ve yerel basındaki gazetecilerin imzaladığı ortak bildiri hazırladı.

Haberin Devamı

İsrail’in saldırılarının kınandığı Filistin Bildirisi’ne aralarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ile Hürriyet Ankara Eki Haber Koordinatörü Fatih Tekeci’nin de bulunduğu gazeteciler imza attı. Bildiride özetle şu ifadeler kullanıldı: “1948 yılında kurulan İsrail’in Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı eylemler artarak devam etmektedir. Filistin toprakları 75 yıldır işgal altındadır. Bu süre içerisinde maalesef kan, gözyaşı, katliam eksik olmamıştır. Bugünlerde ise İsrail Devleti soykırım yapmaktadır. Bu acıların tek sorumlusu Siyonist İsrail Devleti elbette değildir. Bu vahşete göz yuman Batılı ülkeler ve İslam ülkelerinin devlet başkanları da İsrail kadar suçludur. İsrail’in Başbakanı Netanyahu, dünyanın gözleri önünde işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım gerçekleştirmekte ve savaş suçu işlemektedir. Netanyahu yargılanmalıdır. ABD Başkanı Biden soykırım ve savaş suçuna ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir. Bu saldırılar açıkça bir soykırımdır. Filistin’in güvenliği demek insanlığın güvenliği, İslam dünyasının güvenliği demektir, Türkiye’nin güvenliği demektir. İslam Konferansı Teşkilatı savaşı durdurmak için gerekirse askeri müdahale seçeneğini masaya taşımalıdır. Bir başka önemli nokta ise Batı Medyası’nın ikiyüzlü tavrıdır. Katliamı yapan İsrail olunca sesleri çıkmamaktadır. İsrail yanlısı küresel reklam şirketleri Batı Medyası’nı kontrol altına almıştır. Bizler vicdanlı 500 gazeteci bu ambargoyu delerek Filistinli mazlum insanların sesi olacağız. Öte yandan İsrail halkı inancı ve kültüründen dolayı hedef olmamalıdır. Bizler hiçbir din yada millete düşman değiliz. Masum İsrailli çocuk ve kadınlarda bizim için değerlidir. Hatta sağduyulu Yahudilerde bizim insanlık adına paydaşımızdır.”

Haberin Devamı

500 gazeteciden Filistin bildirisi

Bildiriye Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ile Hürriyet Ankara Eki Haber Koordinatörü Fatih Tekeci de imza attı.

Haberin Devamı

500 gazeteciden Filistin bildirisi

BAKMADAN GEÇME!