50 yıldır susmayan koro

Güncelleme Tarihi:

50 yıldır susmayan koro
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2020 09:17

Muammer Sun’un 1969 yılında temellerini attığı, 1970’te dinleyiciyle buluşan TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu, yarım asırlık ömrünü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda verdiği konserle taçlandırdı.

Haberin Devamı

Konserde, koronun daimi şefi Elnara Kerimova’nın yanı sıra Türkiye’nin önde gelen şefleri Rengim Gökmen, Bujor Hoinic, Sunay Muradov, Burak Tüzün ve Giampolo Vessella da seçkin eserlerin seslendirilmesi için koroyu yönetti. Konser, Ahmet Adnan Saygun’un Gün Doğuyor kantatının seslendirilişi ile başladı. Programda, Nevit Kodallı’nın ‘Zekiyem’, Walter Strauss’un ‘İspanyol Şarkısı’, Muammer Sun’un ‘Garip Kuşu Vurdular’, Zoltan Koday’ın ‘Horati Carmen’, Vagif Mastanov düzenlemesi ile ‘Dağlarda Çiçek’, Cengiz Tanç’a ait ‘Ceylan’ ve Ahmet Adnan Saygun’un ‘Katibim’ eserleri sunuldu. Şef Bujor Hoinic’in koronun 50’nci yılına özel bestelediği üç madrigali, Gabriel Foure’nin Pavan ile Dilmano Dilbero da seslendirildi.

50 yıldır susmayan koro

Konserin sonunda koronun emekli sanatçıları da sahneye gelerek, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki ‘İleri Marşı’nı seslendirdi.

50 yıldır susmayan koro

Programın sonunda TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Muammer Sun’a plaket takdim etti.

TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nun kurucusu duayen sanatçı Muammer Sun, 50 yıl önce bugün Türkiye’yi dolaşarak, sanatçı adayı seçtiklerini belirtti. Sun, koronun kuruluşunu şu ifadelerle anlattı: “İzmir, Adana, Diyarbakır, Trabzon, İstanbul, Ankara’da 950 kişi dinledik. Bunlardan 128 kişiyi seçtik. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda kurs yaptık. Kurs sonunda kazananlardan 56 kişiyi TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’na sanatçı olarak dahil ettik. Bugün 50’nci yıl kutlanıyor ve ben büyük mutluluk duyuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!