5 TL’lik canilik

Güncelleme Tarihi:

5 TL’lik canilik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 15:43

Başkent’te, 3 kişi hırsızlık için girdikleri evde paraların yerini öğrenmek için yaşlı çifte işkence yaptı. Elleri, ayakları ve ağızları koli bandıyla bağlanan çiftten 78 yaşındaki kadın öldü. Evden ise sadece 5 lira çıktı.

Haberin Devamı

Mamak Kutlu Mahallesi’nde yaşayan 78 yaşındaki Aliye Pirhan ile 90 yaşındaki Ömer Pirhan çiftinden haber alamayan kızları, 16 Nisan’da eve gitti. İçeri giren kızları, babasını salonda, annesini ise yatak odasında elleri, ayakları ve ağızları koli bandı ile bağlanmış halde buldu. Olay yerine gelen polis ve 112 ekipleri, Aliye Pirhan’ın öldüğünü, Ömer Pirhan’ın ise baygın olduğunu belirledi. Hastaneye kaldırılan Ömer Pirhan yoğun bakımda tedaviye alınırken, Aliye Pirhan’ın cenazesi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Yapılan ilk incelemede yaşlı çiftin işkence gördüğü, darp edildiği, Aliye Pirhan’ın da bu nedenle hayattını kaybettiği ortaya çıktı. Polis, gasp ve hırsızlık şüphesiyle çalışma başlattı. Binanın güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaydan bir gün önce 2 kişinin saat 21.15’te binaya girdiğini, bir saat içerde kaldıktan sonra çıktıklarını gördü. İncelemede, şahısların hırsızlık, gasp, yaralama, uyuşturucu, tehdit gibi 16 ayrı suçtan sabıkası ve 6 suçtan araması bulunan Murat Ekinci (34) ile 3 ayrı suçtan araması olan Emre Demirezel (21) olduğu belirlendi. 

Haberin Devamı

KOMŞU DA İŞİN İÇİNDE

Yapılan çalışmada Murat Ekinci, kaçtığı Bursa’da saklandığı bir evde, Emre Demirezel de Ankara’da uyuşturucu alışverişinde çıkan tartışmada silahla vurulduktan sonra yattığı hastanede gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalarında yaşlı çiftin komşuları Hamide Gülbey’in evde çok para olduğunu belirterek Ekinci ve Demirezel’in eve girmelerini sağladığı, Gülbey’in akrabası Meryem Alagözlüoğlu’nun da hırsızlarla birlikte eve girdiği öğrenildi.

BULAMAYINCA DARP ETTİLER

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, evde para olduğunu düşündüklerini, ancak aramalarına rağmen para bulamadıkları, paranın yerini öğrenmek için yaşlı çifti darp ettiklerini itiraf ettikleri kaydedildi.
Öte yandan hırsızların, evde 5 lira bozuk para dışında değerli hiçbir şey bulamadıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 Mayıs’ta adliyeye çıkarılan 4 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!