45 ülke 213 film

Güncelleme Tarihi:

45 ülke 213 film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 16:54

Dünya Kitle İletişimi Vakfı tarafından ilki 1988’de düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’nin (AUFF) 27’ncisi, yarın başlıyor. 8 Mayıs’a kadar devam edecek olan festivalde, 45 ülkeden 197 yönetmenin toplam 213 filmi gösterilecek.

Haberin Devamı

Organizasyonda ayrıca, söyleşilerden atölyelere, konserlerden özel etkinliklere birçok etkinlik yer alacak. 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin yarın MEB Şura Salonu’ndaki açılış törenini Ceyda Düvenci sunacak. Öte yandan Türkan Şoray, Yılmaz Erdoğan, Beren Saat ve Erden Kıral’ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü ismin katılacağı törende, 2016 yılı Onur Ödülleri de sahiplerini bulacak.

ÖZEL GÖSTERİMLER

Dünya ve Türk sinemasının farklı türlerden son dönem örneklerini buluşturacak ‘özel gösterimler’ kapsamında 2 uzun, 3 belgesel film sinemaseverleri bekliyor. Türkan Şoray’ın yönettiği ‘Uzaklarda Arama’ filmine iki özel gösterim yapılacak. Şoray ve film oyuncuları gösterimlerden sonra soruları yanıtlayacak. SinemaKavram’ın son uzun filmi Sarmaşıklar’ın izleyicilerle buluşacağı özel gösterim sonrasında sinemaseverler, ekiple sohbet imkanı bulacak.

Haberin Devamı

6 ÜLKEDEN 6 HAMLET

Orizont Oteli, 25 Nisan, Sınırda Yaşam, Devrimin Öncüleri Kara Panterler, Mülteci Kampının Orkestra Şefi, Balçık ve Evliliğimin Mahrem Tarihi gibi filmler festival kapsamında Türkiye’de ilk kez gösterilecek.
Ayrıca fesitvalde; 6 ülkeden 6 Hamlet uyarlaması izlenebilecek. Ophélia, Hamlet, Hamlet İş Başında, Mrduši Donjoj Köyü Hamlet Sahneliyor, Hamlet – Bu Senin Ailen ve Kadın Hamlet: İntikam Meleği uyarlamalarının yanı sıra ‘The Imitation Game’ ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olan Benedickt Cumberbatch’in, Londra’da Barbican’da sahnelediği Hamlet oyunundan görüntüler beyaz perdede izlenebilecek.

GOETHE’DEKİ GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Festival gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Goethe Institut- Ankara’da gerçekleşecek. Festival biletleri Kızılay Büyülü Fener Sineması gişeleri ve www.biletinial.com’dan satın alınabilecek. Goethe Institut-Ankara’daki gösterimler ücretsiz olacak.

45 ülke 213 film

Filmlerin 62’si uzun metrajlı, 117’si kısa metrajlı ve 34’ü ise belgesel.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!