42 metruk yapıya yıkım kararı çıktı

Güncelleme Tarihi:

42 metruk yapıya yıkım kararı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 15:45

Büyükşehir Belediyesi’nin eski sanayi bölgelerinde başlattığı temizlik ve yıkım çalışmaları devam ederken Ata Sanayi’deki 42 metruk yapı hakkında daha yıkım kararı alındı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Encümeni’ne önerilen 42 yapı hakkında “metruk” kararı çıktığını bildiren Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, 15 günlük tebligat sürecinin tamamlanmasının ardından, karar gereği yapıların yıkılmasına başlanacağını kaydetti. Yıkılacak metruk yapılarda kağıt ve metal hurdaları bulunan kişilerden de tanınan süre içinde, hurdalarını dışarı çıkartmaları istendi. Metruk yapıların belirlenmesi yönündeki çalışmalarını sürdüren yetkililer, “Ata Sanayi’de başlayan detay çalışmalarımız, Büyük Sanayi, Yeni Sanayi ve Demir Sanayi’de devam edecek” dedi.

42 metruk yapıya yıkım kararı çıktı

HAFRİYATLI VE KAZILI ENGEL

Öteyandan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmaları devam eden Ata Sanayi’deki bazı sokaklara giriş-çıkışı engellemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Sanayideki bazı yolların girişine hafriyat döken belediye ekipleri, bazı girişleri de çukurlar kazarak kapattı. Alanda faaliyet gösteren esnaf ise kendilerine bilgi verilmediğini ve işlerinin engellendiğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. Esnaflardan Hakan Bahadır, “Sabah geldiğimizde dükkanımızın yanında toprak yığınıyla karşılaştık. Muhtemelen gece yaptılar. Net bir şey de söylenmiyor” diye konuştu. Dükkan sahibi olduğunu belirten Gökay Bedir de “Kendi dükkanımıza girip çıkamaz olduk. Ana caddenin de kapatılacağı söyleniyor. Orası da tamamen kapanırsa işlerimiz tamamen biter” dedi. Belediye yetkilileri ise Valiliğin talimatı ile yıkım ve tahliye çalışmalarının yapıldığını belirterek buralara giriş çıkışların da engellendiğini söyledi. Yetkililer encümen kararıyla belirlenen yerlerin yıkılacağını, mevcut hak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi. Murat YILMAZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!