31 bin hayvan kayıt altına alındı  

Güncelleme Tarihi:

31 bin hayvan kayıt altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 16:07

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, başkentte bu ayın ortası itibarıyla 16 bin köpek, 15 bin kedi ve 2 gelinciğin kimliklendirilerek kayıt altına alındığını açıkladı ve uyardı: “Sorumluluklarını yerine getirmeyen hayvan sahipleri yaptırımla karşı karşıya kalabilecek.”

Haberin Devamı

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın imzaladığı protokol kapsamında, bu ayın ortası itibarıyla Ankara’da 16 bin köpek, 15 bin kedi ve 2 gelincik kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, başkentte ‘Patili Dostlarımız Bireydir, Kimliklendirin’ sloganıyla yürütülen çalışmaların istikrarlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Başarılı bir çalışma yürütüyoruz. Hayvanseverler ve meslektaşlarımız bu işleme çabucak uyum sağladı. Ankaralı hayvanseverlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Hayvan sahibi olmak önemli bir sorumluluktur ve Ankaralılar bu sorumluluğun farkındalar” dedi. Sahipli tüm hayvanlara mikroçip takılarak sisteme kaydedilmesinin yıl sonuna kadar yasal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan ve “Sorumluluklarını yerine getirmeyen hayvan sahipleri yaptırımla karşı karşıya kalabilecek” uyarısı yapan Baydın, şöyle devam etti:

31 bin hayvan kayıt altına alındı


SORUMLULUK YASALAŞTI

“Mikroçip taktırmak bazı avantajlarda sağlıyor. Örneğin; kayıp veya çalıntı hayvanların bildirilmesi ile herhangi bir veteriner kliniğinde bu hayvanın sahibine ulaşabiliyoruz. Artık hayvan sahiplerinin sorumluluğu, bu yönetmelikle yasalaştı. Sahip değişikliği durumunda 60 gün içerisinde, kaybolan ya da çalınan hayvanlar için ise 15 gün içerisinde veteriner hekimlerine giderek bu durumun bildirmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!