24 projeye açılış ve temel atma

Güncelleme Tarihi:

24 projeye açılış ve temel atma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 17:01

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Etimesgut ve Sincan’daki 24 proje için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla açılış ve temel atma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Etimesgut Kelebek Su Parkı’ndaki törende İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı ve Altyapı Projesi’nin açılışı da yapıldı. 11’i tamamlanan 13’ünün ise temeli atılan projelerle ilgili Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi:

ÇÖP PROJELERE HARCAYACAK PARAMIZ YOK

“İstasyon Caddesi ve çevresinde sık sık kazalar oluyor, vefat ve yaralanma haberleri bizleri üzüyordu. Ben üçüncü dönem adaylığımda bu seçimi kazandım. Her dönem Etimesgut’a geldiğimizde Etimesgutlular, Sincanlılar sürekli, ‘İstasyon Caddesi ne olacak? Nasıl çözüm bulunacak?’ diye soruyorlardı. Cumhurbaşkanları, başbakanlar, belediye başkanları seçilir seçilmez ‘Yapacağız, problemi çözeceğiz’ diye iddia ediyorlardı. Yapılamadığı gibi ayrıca kış ve bahar aylarında yaşanan her yağışta bölgede su baskınları yaşanıyordu. 2019’da göreve yeni başladığımızda yaşanan bir selde de yine bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Hemen kolları sıvadık ve çalışmaya başladık. Çünkü bizim çöp projelere boşa harcayacak bir kuruş paramız yok. Ne bir dakika zamanımız ne de halkın sağlığı, canı dururken başka projelere harcayacak paramız yok. Kendi paramızı harcarken nasıl titiz davranıyorsak sizlerden aldığımız bu parayı da aynı titizlikle harcamak zorundayız. İşte 30 yıldır değiştirilmeyen bir altyapı ile 20 yıldır çileye dönen bir üst yapının baştan aşağı yenilenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

24 projeye açılış ve temel atma

YILLARCA VAATTİ YAPMAK BİZE NASİP OLDU

Önce Türk Kızılayı Caddesi’nde çalışmalarımıza başladık. Türk Kızılayı Caddesi’ndeki 2 köprülü kavşağımızı ve Hikmet Özer Caddesi bağlantı yolunu toplam 56 milyon 250 bin lira maliyetle bitirdik. Daha sonra İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Proje’miz için derhâl harekete geçtik. Toplam uzunluğu 9 kilometre olan, 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşan projeyi geçtiğimiz yıl mayıs ayında 126 milyon lira maliyetle halkımızın kullanımına açtık. Hemen ardından mevcut İstasyon Caddesi’nin altyapı çalışmalarına başladık. Yağmur sularının sellere neden olduğu bölgede kalıcı çözüm üreterek 3 ayrı noktada büyük deşarj yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdik. Altyapısını baştan aşağı yenilediğimiz projeyi de 162 milyon 994 bin lira maliyetle tamamladık. Eskiden mantık şöyleydi; yerin altına yapılan yatırımı vatandaş nasıl olsa görmüyor, görmeyince de ‘ne yaptınız’ diye soruyor ama altyapıya para ayırmazsanız işte insanlar ölüyor. 240 milyon lira bedelle bu çalışmaları da nihayete erdirdik. Hâlâ da çalışmalarımız devam ediyor. Bir kez daha hatırlatmak isterim; bu projeyi yıllarca başbakanlar, bakanlar, belediye başkanları vadetti ama nasip bizeymiş, yapmak bize nasip oldu. Şimdi de sizinle açmak nasip oldu. İşte bunun mutluluğunu, bunun gururunu 6 milyon Ankaralı ile birlikte yaşayacağız.” Etimesgut ile Sincan’da tamamlanan ve açılışı yapılan projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 1 milyar lirayı bulduğunu da belirten Başkan Yavaş, “Gayriciddi bir anlayıştan, halktan yana bir anlayışa geçerseniz, parayı ‘el alem parası’ değil, ‘milletin parası’ olarak görür ve harcarsanız, önceliği halkın sağlığına ve canına verirseniz, ortaya böyle eserler çıkar” dedi.

Haberin Devamı

MAMAK METROSU İÇİN ONAY BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı metrolar için daha önce belediyenin elde edilen gelirin yüzde 15’ini ödemek suretiyle 20-30-40 yılda ödeme yapabildiğini belirten Başkan Yavaş, “8 Nisan’da biz görevi devralınca, 28 Nisan’da bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ‘bundan böyle Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan metronun parası ilgili belediyelerden bütçe gelirinin yüzde 5’i diye’ değiştiriliyor. Yani 4 yılda bizden 100 milyon lira çıkması gerekirken şu ana kadar 1 milyar 750 milyon lira kesildi. Yani bu paranın 1 buçuk milyarı size hizmet etmekten alıkoyuldu. Sayın Cumhurbaşkanı her yerde diyor ki; ‘Maç oynanırken kural değişmez.’ Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bizler kazanmasaydık muhtemelen bu değişikliği yapmayacaktı. Buna rağmen çalışıyoruz” dedi. Havalimanı ve Mamak metrosuna da değinen Yavaş, “Dünyada havaalanına metrosu olmayan tek başkent Ankara. 2019’da projesi bitirilmiş, yatırım programına alınmış Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılmıyor. Niye yapılmıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok metro yapıyor diye, onlarla yarışacağız diye İstanbul’daki metrolara ağırlık veriyorlar. Ben de yazı yazdım Ulaştırma Bakanı’na; “Havaalanı metrosunu yapacaksanız yapın ya da devredin biz yapalım, projesi hazır” diye. Bunu da Allah muhafaza onlar yaparsa yine benden 5 yılda almaya çalışacaklar diye söyledim. Şimdi AKM’den Kızılay’a olan 3.3 kilometrelik metroyu 5 buçuk yılda ancak bitirdiler. Mamak metrosunun şu anda projesi bitti, kredisi bulundu, yatırım programına da alındı. Sadece onayı bekleniyor. Herhalde bundan sonrası bizim hükümete nasip olacak gibi görünüyor, kendileri de verirse Ankara adına minnettar oluruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


MANSUR BAŞKAN’IM HEP HAYIRLI HİZMETLER SANA NASİP OLDU

Törene katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “Mansur Başkan’ım hep hayırlı hizmetler sana nasip oldu. Niye? Çalmıyorsun, kayırmıyorsun, cebe atmıyorsun başkanım, birilerini zengin etmiyorsun. Demek ki neymiş harama el uzatmadığın zaman bu milletin vergilerini hayra kullandığın zaman, yandaş kayırmadığın zaman yapılamayan hizmetler hem de son derece uygun sonuçlarla uygun paralarla yapılabiliyormuş” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!