‘16 yıldır bekledik yeter’

Güncelleme Tarihi:

‘16 yıldır bekledik yeter’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2022 00:10

Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etap hak sahipleri 16 yıldır evlerinin yapılarak teslim edilmemesi nedeniyle dün Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) önünde eylem yaptı.

Haberin Devamı

Konunun ABB Meclisi’nde mayıs ayına ertelendiğini belirten vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, “Tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri bize destek olsun” çağrısı yaptı. Grup adına konuşan Aşur Aydemir, özetle şunları söyledi: “Devletimize, belediyeye güvendik evimizi, bahçemizi yıktık teslim ettik. Bu suç mu. Şubat ayında Hukuk Komisyonu başka firmaya ihaleye verilmesi için maalesef engel oldu. Bizim isteğimiz tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri bize destek olsun. Hiçbirini karalamıyoruz onları biz o makamlara getirdik. Bize sahip çıksınlar. Dikmen Vadisi’nde binlerce inşaat başladı ne yazık ki Mimarlar Odası bizim projemize engel oldu. Bunu da kaldırmasını talep ediyoruz. Mansur Başkan’la da görüştük ‘Ben sizin konutlarınızı yapmaya söz verdim. Ama engeller var bunu aşmamız gerekiyor’ dedi. 16 yıldır bekledik yeter. Tek çare ihale yapılsın konutlarımız verilsin.”

‘16 yıldır bekledik yeter’

Bin 250 kişinin 16 yıldır mağdur olduğunu belirten hak sahipleri, “ABB 950 lira kira yardımı yapıyor ama bugün en düşük ev kirası 2 bin lira bu konuda da mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!