14 ülkeye 18 bin 500 Kur’an-ı Kerim

Güncelleme Tarihi:

14 ülkeye 18 bin 500 Kur’an-ı Kerim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 14:29

Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi ile ramazan ayında 6 bini Afrika ülkeleri olmak üzere 14 ülkeye 18 bin 500 Kur’an-ı Kerim gönderdi.

Haberin Devamı

 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından yurt içinde ve yurt dışından Kur'an-ı Kerim taleplerini karşılamak için başlatılan proje ile şu ana kadar toplam 394 bin 962 Kur'an-ı Kerim bağış yapıldığını söyledi. Proje başladığı günden bu tarafa 20 ülkeye 92 bin 89 Kur'an hediye ettiklerini vurgulayan Tutkun, yurt içine 47 bin 339, yurt dışına da 44 bin 750 Kur'an-ı Kerim ulaştırdıklarını kaydetti. Tutkun, şöyle konuştu:

YARDIM DA GÖTÜRÜYOR

"Ramazan dolayısıyla Senegal, Togo, Burkino Faso, Cibuti, Nijer ve Çad'a Fransızca mealli 6 bin Kur'an, Kazakistan'a 3 bin Kazakça mealli Kur'an, Azerbaycan'a 5 bin Azerice mealli Kur'an, Ukrayna (Kırım), Kırgızistan, Belarus'a 3 bin 500 adet Rusça mealli Kur'an, Gazze ve Hindistan'a da Arapça bin adet Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Ramazanda aynı zamanda bu bölgelere yardım götüren TDV ekipleri 14 ülkede Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına da iştirak ediyor.

Haberin Devamı

BÖLGEYE ÖZGÜ KIRAAT

Kur'an-ı Kerim'in dünyanın değişik coğrafyalarında farklı hatlar ve farklı imla ile bastırıyoruz. Hat farklılığından dolayı okuma güçlüğünün önüne geçmek için her bir coğrafyada bölge halkının alışık olduğu kıraatle basılmış, yerel dillerde mealli Mushaflar göndermeyi planlıyoruz. Proje çerçevesinde Bosna Hersek'te 50 bin Boşnakça meal basılacak. Meallerin dağıtımları Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan Sancak bölgesinde yapılacak.”

BİRÇOK DİLDE BASIM

Öte yandan TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, yabancı dillerdeki basımlarla ilgili ise özetle şunları kaydetti: “İngilizce 10 bin, İspanyolca 10 bin, Arnavutça 5 bin, Almanca bin adet Kur'an-ı Kerim basımına başlanacak. Planlanan ve hazırlıkları devam eden toplam 154 bin 500 adet Kuran-ı Kerim'in hazırlıkları eylül ayına kadar tamamlanmış olacak. Gönderilmiş ve planlanan yurt içi ve yurt dışı toplam 246 bin 589 Kur'an-ı Kerim’i 2016 yılında Kur'ana hasret gönüle ulaştıracağız. Planlanan meallerden Türkçe, Boşnakça, Azerice, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Arnavutça'nın basım hazırlıkları devam ediyor. Fransızca, Rusça ve Gürcüce dağıtımları sürüyor, bitince baskılar yeniden yapılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!