13 yılda 43 milyon kokulu çöp poşeti

Güncelleme Tarihi:

13 yılda 43 milyon kokulu çöp poşeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 09:35

Altındağ Belediyesi, 13 yıldır ilçedeki tüm evlere kokulu çöp poşeti dağıtıyor. Bugüne kadar 43 milyon 389 bin poşet vatandaşlara ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi’nin 13 yıldır ilçedeki evleri tek tek dolaşarak dağıtımını yaptığı kokulu çöp poşeti projesi ile bugüne kadar toplam 43 milyon 389 bin çöp poşeti vatandaşlara ulaştırıldı. İlk yıllarda yılda bir iki kez dağıtım yapılan projede son 5 yıldır 3-4 ayda bir 120 bin eve çöp poşeti dağıtılıyor. Poşetler sayesinde bugüne kadar 433 bin tondan fazla da atık toplandı. Çalışma kapsamında çöplerin poşetler halinde 19.00–21.00 saatleri arasında çöp toplama alanlarına bırakılması isteniyor. Saatinde çıkarılmayan çöpler hakkında zabıta tarafından ceza kesiliyor. Altındağ Belediyesi’nin 2013 yılında Türkiye’nin en temiz ilçesi seçildiğini hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki projeye ve temizlik çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

AYNI BİLİNÇLE HAREKET EDİLMELİ

Haberin Devamı

Altındağ geçmişte çöp yığınları ile anılan ve kokudan geçilmeyen bir bölgeydi. 13 yıl önce kentsel dönüşümle beraber temizlik seferberliği de başlattık. Tüm Altındağlılara temizlik bilincini kazandırmak için çalışıyoruz. Tüm kadın ve gençlik merkezlerimizde temizlik eğitimleri veriyoruz. Bu konuda zaman zaman mektuplar yazarak, evlere dağıttık. Gerçek bir temizlik ancak Altındağ’da oturan herkesin aynı bilinçle hareket etmesi sayesinde gerçekleşebilir. 13 yıldır düzenli olarak tüm evleri gezerek, çöp poşeti dağıtıyoruz. Amacımız, herkesin çöplerini uygun koşullarda bildirilen saatlerde çıkarmalarını ve bu alışkanlığın tüm Altındağ’da yaygınlaşmasını sağlamak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!