12 gün 12 burç

Güncelleme Tarihi:

12 gün 12 burç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 14:25

Farabi Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan Sahne Parça, ilk oyunu ‘Burçlar’la tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 6 Şubat’ta prömiyer yapacak oyunda, burçlar üzerinden spiritüel akımlar eleştiriliyor. Oyundaki ‘Damla’ karakterine burç tanrıları tarafından verilen cezayla 12 günde 12 burcun özellikleri yükleniyor.

Haberin Devamı

Farabi Caddesi’nde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Sahne Parça, Ankara tiyatro hayatına alternatif bir seçenek sunuyor. Kafe ve tiyatro konseptiyle hizmet veren mekanda, nefes atölyesi ve oyunculuk dersleri de veriliyor. Sahne Parça’nın ilk oyunu ‘Burçlar’, 6 Şubat’taki prömiyerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Harun Özakıncı’nın yazıp yönettiği, Özge Yıldırım Çelik ve Cengiz Çelik’in sahneye koyduğu oyun, burçlar üzerinden spiritüel inanışları esprili bir dille eleştiriyor.

ALTERNATİF ENERJİLERLE DALGA GEÇTİK

Oyunun yazarı ve yönetmeni Harun Özakıncı, günümüzde yoga, meditasyon yada farklı enerjiler gibi spiritüel akımların insanlar tarafından çok abartıldığını belirterek, oyunda bu tarz alternatif enerjilerle dalga geçtiklerini belirtti. Oyundaki Damla karakterinin farklı burçlara büründüğünü aktaran Özakıncı, her burcun spesifik özelliklerini aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Oyunu sahneye koyan isimlerden Cengiz Çelik, canlandırdığı ‘Toprak’ karakterinin Anadolu’dan
İstanbul’a gelen, zengin bir kadın bulup evlenme hayalinde olan bir adam olduğunu belirtti. Çelik, oyunla ilgili olarak şunları söyledi: “Hiçbirimiz aslında ne kadar reddetsek de fallar yada burçlardan kaçamıyoruz. Fala inanma falsız da kalma demişler. Ben ne kadar inat ettiysem de önüme bir burç yorumu çıktığında açıp okuyorum. Yoga ve meditasyon gibi akımlar da hayatımızda. İnsanların inandıkları, kapı araladıkları davranışların hem ironisi, hem de olmazsa olmazları var oyunda.”

BURÇ CEZASI

Fallara ve burçlara inanmayı abartan ‘Damla’ karakterini canlandıran Özge Yıldırım Çelik de, oyun süresinde tüm burçların özelliklerine büründüğünü belirtti. Çelik, “Damla, su gurubu. Evlenmesi gereken erkek de toprak grubundan başak olmak zorunda. Toprak ve Damla internet üzerinden tanışıyorlar. Bu aslında burç tanrıları tarafından verilen bir ceza. Madde ve manayı istismar eden ikiliye burç tanrıları değişik bir ceza verir ve kadının burcunu 12 gün boyunca değiştirerek kadına her gün başka bir burç özelliği yaşatırlar. 12 burcun bütün özeliklerini yaşayan kadının karşısındaki diğer istismarcı erkek, 12 gün boyunca 12 ayrı kadınla zor anlar yaşayacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!