100. yılda 100 yıl önceki gibi

Güncelleme Tarihi:

100. yılda 100 yıl önceki gibi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2021 23:47

Altındağ Belediyesi, geçmişte ‘Esen Park ve Samanpazarı Meydanı’ olan belediye hizmet binasının bulunduğu alanı eski haline geri döndürmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Asım Balcı, 12 bin metrekarelik meydan için, “Cumhuriyet’imizin 100. yılında, Cumhuriyet’imizin ilan edildiği Altındağ’a kazandırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın kentsel açıdan en büyük eksiklerinden birinin, yayalara ait bir meydanın bulunmaması olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, belediye binasının yerine yapılacak yeni meydan çalışmasını Hürriyet Ankara’ya anlattı. 1994 öncesi alanın hep meydan işlevi gördüğüne dikkat çeken Başkan Balcı, şunları söyledi:

100. yılda 100 yıl önceki gibi


BİNA TARİHİ DOKUYA UYMUYOR

“Ankara’mızın kentsel açıdan en büyük eksikliklerinin başında sadece yayalara ait bir meydanın olmayışı geliyor. 1987-1994 yılları arasında inşa edilen Altındağ Belediye binasının bulunduğu alan, aslında tarih boyunca hep meydan işlevi gördü. Samanpazarı Meydanı ve Esen Park olarak adlandırılan bölgeye bence belediye binası yapılarak hata yapılmış. Bu belediye binası Ankara Kalesi’nin çevrelediği tarihi dokuya da uymamakta.

12 BİN METREKARELİK MEYDAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız ile yürüteceğimiz çalışma ile hem Ankara Kalesi hem de Hacettepe’de hala devam eden tarihi dönüşüm çalışmaları kapsamında bölge nefes alacak. Belediye binasının bulunduğu alanı meydan yaparak eski işlevini yeniden kazandıracağız. Yapacağımız bu 12 bin metrekarelik meydan ile Ankara Kalesi, Hamamönü ve Hamamarkası birleşecek.

100. yılda 100 yıl önceki gibi


OTOPARK SORUNU DA SONA ERECEK

İki ayrı bölgenin kesiştiği dev bir yaya alanına dönüşecek meydanın altına yapılacak otoparkla, kale ve Hacettepe’deki otopark sorunu da sona erecek. Mevcut belediye binasının altında otopark bulunuyor ancak bu otopark belediye personelinin araçlarına bile yetmiyor. Meydanın inşasını inşallah Cumhuriyet’imizin 100. yılında, Cumhuriyet’imizin ilan edildiği Altındağ’a kazandırmak istiyoruz.”

100. yılda 100 yıl önceki gibi


ADETA AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞECEK

Haberin Devamı

Kale, Hacettepe ve Hacı Bayram mahallelerindeki tarihi dönüşümlerle kentin adeta açık hava müzesine dönüşeceğini ifade eden Başkan Balcı, “Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Sayın Murat Kurum’a öncelikle desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet’imizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edildiği, İstiklal Marşı’mızın Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alındığı, Hacı Bayram Veli’nin şehri Altındağ’ı ihya etmek hepimizin görevi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!