Protokol üyeleri, engellilerle halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Protokol üyeleri, engellilerle halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 17:34

Protokol üyeleri, engellilerle halay çekti

Haberin Devamı

Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN’ın Kahta İlçesi'nde, Dünya Engelliler Haftası etkinliklerine katılan protokol üyeleri, engellilerle birlikte halay çekip oynadı.
Kahta Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Durmuşali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, her zaman ve her fırsatta engelli vatandaşların yanında olduklarını belirterek, "Esas engel insanın zihninde değil, fikrinde olan engeldir. Fikirlerde engel olmazsa ülkemiz daha refah, daha yaşanılır bir ülke olur. Biz fikirlerdeki engellere karşıyız. Zihindeki engellerin hep yanındayız” dedi.
Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise, "Değerli hemşerilerim, ben de bir engelli babasıyım. 11 yıl boyunca engelli çocuğuma baktım. Daha sonra dünyasını değiştirdi. Bu nedenle engelli çocuğu olan ailelerin sıkıntılarını iyi bilirim. Sayın Kaymakamım ile birlikte engelliler için yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapacağız" diye konuştu.
Kahta Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan da, son yıllarda devletin engellilere güzel imkanlar sunduğunu kaydederek, engelli vatandaşlar adına Kaymakam Kaya ve Belediye Başkanı Toprak’a teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra  engelli vatandaşlara hediyeler verildi. Mahalli sanatçıların söyledikleri türkülerle coşan engelliler oynamaya başlayınca, ilçe protokolü de engellileri mutlu etmek için sahneye çıkarak onlarla birlikte halay çekip oynadı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!