Örenli Mahallesi Sakinleri Sandığa Gitmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Örenli Mahallesi Sakinleri Sandığa Gitmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 17:08

ADIYAMAN’DA BİRİNCİ DERECE SİT ALANI ÜZERİNDE BULUNAN MERKEZ ÖRENLİ MAHALLESİ SAKİNLERİ, KAMULAŞTIRMA SORUNU ÇÖZÜLMEDİĞİ İÇİN SANDIĞA GİTMEYECEK.

Adıyaman’da birinci derece SİT alanı üzerinde bulunan merkez Örenli Mahallesi sakinleri, kamulaştırma sorunu çözülmediği için sandığa gitmeyecek.
Perre Antik Kent’in SİT alanı üzerinde bulunan Örenli Mahallesi sakinleri çaresizlik içerisinde yaşıyorlar. Arazileri ve evleri SİT alanı içerisinde ki Örenli Mahallesinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Mahalle sakinleri yeni yapılaşmanın yanında eski yapıların onarımını da yapamıyor. Örenli Mahallesindeki üst yapı ve arazilerin kamulaştırılarak taşınması için yürütülen çalışmalardan sonuç çıkmayınca mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.
Mahalle sakinleri mağdur olduklarını savunarak, yetkililere ve siyasilere ‘sandığa gitmeme’ tepkisi gösterdiler. Mahalle sakinleri hiçbir siyasi partiye oy vermeyeceklerini ve mahallelerine sandık kurulmamasını istediler.
Örenli Mahalle Muhtarı Ömer Ekici, yaklaşık 2 bin nüfusu, 634 seçmeni bulunan mahallede 187 hanenin olduğunu ve mahalle sakinlerinin ‘sandığı protesto’ etme gibi bir karar içerisinde olduklarını söyledi.
Ömer Ekici, “Mahalle sakinleri kamulaştırmadan dolayı tepkisini dile getiriyor. Gerçekten siyasilere büyük tepkileri var. Oy kullanmama tepkisini gösteriyorlar. Mahalleli SİT alanından dolayı sıkıntılı. Kamulaştırmada belirsizlik var, vatandaş çok mağdur. Sıkıntının giderilmesi için siyasilerin bu konuyu halletmesi lazım” dedi.
İhtiyar Heyeti Üyesi Osman Aslan ise, 25 senedir SİT alanı içerisinde olduklarını belirterek, “Hiçbir kimse bizim sorunumuzu halletmiyor. Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Seçim bitince davamızda bitiyor. Yılandan ve akrepten geçilmiyor. Halimizi bir sorsunlar. Seçim sandıklarını kesinlikle istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Emine Biçer ise, korku içerisinde evlerinde yaşadıklarını, her an yıkılacakmış gibi tedirgin olduklarını belirterek, oy kullanmayacaklarını aktardı.
Nurten Aslan da, 7 Haziran’da sandıkların gelmesi halinde sandıkları dışarı atacaklarını aktararak, mahallenin sorununun çözülmesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!