Güncelleme Tarihi:
Haci BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde geleneksel bağbozumu sezonu başladı.
Kahta’da kış tatlılarının vazgeçilmezi olan kesme, pestil ve sucukların geleneksel yöntemlerle hazırlanmasına başlandı. Kazanlarda kaynatılan üzüm şırası kışlık tatlı çeşitleri olarak yapılıyor. Tatlı bir telaşın sürdüğü ilçe sakinlerinden Abdullah Aslan, bağ bozumu zamanının geldiğini belirterek, “Üzümler toplanır, salkımların arasındaki çürükler ayıklanarak torbalara doldurulur. Ayağımıza yıkanmış çizme giyerek üzümü ezip şıra denilen suyunu çıkartırız. Elde ettiğimiz şırayı büyük kazanlarda odun ateşinde kaynatırız. Bulamaç haline gelen şıradan ihtiyacımıza göre bir kısmını pekmez diğer kısmını da pestil, kesme ve cevizli, bademli sucuk çeşitleri yaparız" dedi.
FOTOGRAFLI