Vali Demirtaş'tan basın kuruluşlarına ziyaret: Failler bir bir yakalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaştan basın kuruluşlarına ziyaret: Failler bir bir yakalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 14:38

Vali Demirtaş'tan basın kuruluşlarına ziyaret: Failler bir bir yakalanıyor

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Doğan Haber Ajansı (DHA) Bölge Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Adana Şubesi'ni ziyaret etti, güvenlik konusunda hiç bir zaafiyete meydan vermeyecek şekilde çalışmalar yapıldığını söyledi.
İlk olarak DHA Bölge Müdürlüğü'ne giden Vali Demirtaş, burada muhabirler ile tek tek tokalaştı, daha sonra DHA Bölge Müdürü Orhan Apaydın ile bir süre görüşüp, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü'nü ziyaretinde de Şube Müdürü Mehmet Feramuz Ayan ile bir süre görüştü.
Demirtaş, yaptığı açıklamada basın mesleğinin demokrasilerin gelişip kökleşmesi ve halkın haber alma özgürlüğünün sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı.
FAİLLER YAKALANIYOR
DHA'ya, Adana'da güvenlik önlemlerine yönelik açıklamalarda da bulunan Demirtaş, Valilik binası önündeki bombalı saldırı dahil önemli tüm olayların faiillerinin belirlendiğini ve önemli kısmının bir bir yakalandığını; uyuşturucu ile mücadelede önemli gelişmeler sağlandığını, gençleri bu tehditten kurtarma kararlılığında olduklarını belirtirken, güvenlik görevli ve yetkililerinin büyük bir özveri ve başarı ile çalıştıklarını kaydetti.
KONSER İPTALİ YANLIŞ
5 Ocak'ta gerçekleşecek İdil Biret konserinin iptaline ilişkin gelişmeleri de aktaran Vali Demirtaş, bu konuda da şöyle dedi: "O günlerde halkın hassasiyetine yönelik değerlendirmede Büyükşehir Belediyesi eğlenceye yönelik bazı etkinlikleri iptal etmişti. Esasen biz, kimin neye üzülüp üzelmeyeceğini belirleme gibi bir konumda değiliz. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu konserinin iptal kararı bir yanlış anlaşılma ve değerlendirmeden kaynaklanmış. İptalden haberdar olduğumda, buna gerek olmadığını ilgililerine bildirdik ama geç kalındığı anlaşıldı."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!