Sosyal girişimciliği öğrenen öğrencilerden LÖSEV'e destek

Güncelleme Tarihi:

Sosyal girişimciliği öğrenen öğrencilerden LÖSEVe destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:54

Sosyal girişimciliği öğrenen öğrencilerden LÖSEV'e destek

Haberin Devamı

 

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın uluslararası sivil toplum kuruluşu olan Aflatoun işbirliğiyle ülke genelinde uygulamaya geçirdiği Sosyal ve Finansal Liderlik programını yürüten Adana Seyhan Kanuni İlkokulu öğrencileri, harçlıklarını Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışladı.
Kanuni İlkokulu Müdürü Mehmet Serkan Aslan ve Müdür Yardımcısı Bayram Gökçe liderliğinde öğrenciler, aldıkları eğitim sonrasında öğrendiklerini uygulamaya geçirdi ve kendi birikimlerinden bir miktarı ayırıp ortak bir kumbarada biriktirdi. Öğrenciler biriktirdikleri bu parayı programın temel amaçlarından biri olan sosyal fayda yaratmak için LÖSEV'e bağışladı. Sosyal ve Finansal Liderlik eğitimi alan diğer okullara örnek oldu.
Sosyal statüleri birbirinden farklı olan çocuklar arasında empati geliştirme hedefiyle kurulan, dünyanın 125 farklı ülkesinde programları uygulanan sivil toplum kuruluşu Aflatoun'un Türkiye'deki yürütücüsü olan Öğretmen Akademisi Vakfı'nın geçen yıl itibarıyla başlattığı 'Sosyal ve Finansal Liderlik' programı kapsamında e öğrencilere sosyal eğitim, girişimcilik ve finansal okur yazarlık alanlarında eğitimler verdiği bildirildi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!