İranlı dolandırıcı çift yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İranlı dolandırıcı çift yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 10:25

İranlı dolandırıcı çift yakalandı

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da hızma satın aldıkları kuyumcu 54 yaşındaki Erol Yalnızcagil'in, tırnakçılık yöntemiyle 400 lirasını çalan İranlı dolandırıcı 44 yaşındaki Hamzeh Pahang ve eşiı 39 yaşındaki Leila Bar polisin takibi sonucu yakalandı.
Çukurova Caddesi'nde kuyumculuk yapan Erol Yalnızcagil'in işyerine müşteri olarak gelen Hamzeh Pahang ile Leila Bar, buruna takılan altın hızma almak istediğini söyledi. Erol Yalnızcagil, vitrinde duran takı çeşitlerini çifte tek tek gösterip, model beğendirmeye çalıştı. Leila Bar, 50 lira değerindeki bir modeli beğendiğini söyleyerek eşinden parasını ödemesini istedi. Cüzdanından 100 dolar çıkaran Hamzer Pahang, Erol Yalnızcagil'e parayı verdi. Doların günlük kur hesabını yapan Yalnızcagil, çekmeceden Türk Lirası çıkartıp sayarak müşterisine uzattı. Bozuk bir Türkçe ile Türk parasını bilmediğini söyleyen Hamzeh Pahang, Yalnızcagil'in elinde tuttuğu desteyi alıp incelemeye başladı. Paralarla oynayan Hamzeh Pahang, Yalnızcagil'e fark ettirmeden, destedeki 400 lirayı avucunun içine sıkıştırdı. Hamzeh Pahang, desteyi Yalnızcagil'e geri verdi. Dolandırıldığının farkına varmayan Yalnızcagil, para destesini tekrar çekmeceye koydu.
Alışverişi tamamlayan çift, kuyumcudan çıkıp, hızla uzaklaştı. Bir süre sonra Hamzeh Pahang ile Leila Bar'ın davranışlarında gariplik olduğunu hatırlayan Erol Yalnızcagil, çekmecedeki parayı sayınca 400 liranın eksik olduğunu anladı. İşyerindeki güvenlik kamerasına ait görüntüleri izleyen Yalnızcagil, Hamzeh Pahang'ın parayı avucuna sıkıştırdıktan sonra cebine koyduğunu gördü. Yalnızcagil, polisi arayarak dolandırıldığını haber verdi. İşyerine gelen ekipleri, "40 yıllık esnafım, ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Şaştım kaldım" diyen Yalnızcagil şikayetçi oldu.
Kamera kayıtlarını inceleyen polis, dolandırıcıların İranlı çift Hamzeh Pahang ve Leila Bar olduğunu saptadı.
Türkiye'nin farklı şehirlerinde aynı yöntemle dolandırıcılık yapan ve 5 ayrı olayla ilgili olarak aranan çift, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. İfadelerinde, "Bizi bu kadar çabuk nasıl buldunuz, şaştık kaldık" diye ifade verdi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!