Duayen mimarlara plaket

Güncelleme Tarihi:

Duayen mimarlara plaket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:22

Duayen mimarlara plaket

Haberin Devamı

MİMARLAR Odası Adana Şubesi tarafından, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri çerçevesinde meslekte 30, 40 ve 60 yılını dolduran mimarlara saygı plaketi verildi, mesleğe yeni başlayan genç mimarlara da rozet taktı.
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, etkinlikte yaptığı konuşmada Mimarlık Günü'nün bu yıl 'Daha İyi Bir Dünya Yarat' temasıyla kutlandığını söyledi. Tüzün "Kentimizde, ülkemizde ve tüm dünyada insanların daha iyi yaşamasını istiyoruz. Özellikle şehrimizde uygulanmakta olan kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahibi ve kullanıcı insanların bulundukları konumdan daha iyi konumda olabilmelerini istiyoruz" dedi. Etkinliklerin ekim ayı süresince devam edeceğini vurgulayan Tüzün şu bilgileri verdi:
"Orta öğretimde mimarlık seminerleri vereceğiz. Tecrübeli meslektaşlarımız söyleşileri ile meslektaşlarımızın bilgilerine farklı açısı aşılayacak. Serbest çalışan meslektaşlarımızla mesleki sorunları irdeleyerek görüş alış verişinde bulunacağız. ÇÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri ile mezunları buluşturacağız. Ulusal Mimarlık Sergisi şubemizde ve ÇÜ mimarlık bölümünde sergilenecek. Ay sonunda düzenleyeceğimiz Mimarlar Balosu'yla etkinliklerimizi taçlandırmak istiyoruz."
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in de katıldığı törende daha sonra, mesleğinde 30 yılını dolduran Kazım Özgan, Naile Tümen, Aysun Özgen Aslan, Ergun Tekin, Gülertan Akyüzlüler, Murtaza Yıldırım; 40 yılını dolduran Yusuf Serin, Rıdvan Sinanoğlu, Kemal Tamburoğlu, Zeynep Çavuşoğlu, Yaşar Serttaş, Kadir Ateşok, Mustafa Duysak, Adnan Atılgan, Erol Doğan, Kadem Eryiğit, Sabriye Nilgün Serin ve Can Tapanyiğit ve 60 yılı dolduran Zeki Yüzüak'a plaket verildi. Ardından genç mimarlara rozet takıldı. Etkinlik kokteyl ile sona erdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!