Akademisyenlerin Karaisalı turu

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenlerin Karaisalı turu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 10:27

Akademisyenlerin Karaisalı turu

Haberin Devamı

ADANA'nın Karaisalı ilçesi, geçtiğimiz hafta sonu yaklaşık 200 öğretim üyesini ağırladı.
Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İslam Tarihçileri Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu' ve 'Örgütsel Davranış Kongresi'ne katılan öğretim üyeleri için gezi düzenlendi. Karaisalı'nın Kızıldağ Yaylası'nda bulunan Tarihi Ramazanoğulları Camisi'ni ziyaret eden öğretim üyeleri, ilçenin simgesi haline gelen Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu'na da gitti.
Gezi sırasında öğretim üyelerine eşlik eden Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bölge hakkında bilgi verdi. Başkan Aslan "Karaisalı'da halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Biz bu geçim kaynaklarına turizmi de ekleyeceğiz. Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Yerköprü, Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu sayesinde Karaisalı'da turizm potansiyeli oldukça arttı" dedi.
Geziye, Başkan Aslan'ın yanı sıra Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yılmaz Kurt, Çukurova Ünivresitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Gözde Ramazanoğlu, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Köroğlu ile Recep Ak da katıldı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!