Yenilenmiş okullarda derse başladılar

Güncelleme Tarihi:

Yenilenmiş okullarda derse başladılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 11:13

BALÇOVA Belediyesi, ilçedeki 12 ilkokul, ortaokul ve lisede bakım onarım yaparak, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına eksiklikleri giderilmiş okullarında başlamalarını sağladı.

Haberin Devamı


12 yıldır Balçova'daki tüm okulların bakım ve onarım işlerini üstlenen Balçova Belediyesi, bu yıl da eksikliklerini giderdi. Okul müdürleri, aile birlikleri ve öğrenci temsilcilerinin talepleri doğrultusunda yapılması gereken işler belirlendikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımları belediye tarafından gerçekleştirildi.
Balçova'daki 12 ilköğretim okulu ve lisede yapılan çalışmalarla boyası eskimiş tüm okulların dış ve iç cepheleri boyandı, tuvaletlerin fayans ve lavaboları yenilendi, sınıf kapıları, sıralar ve tahtalar boyandı ve diğer alt yapı eksiklikleri giderildi. Özellikle son zamanlarda artan uyuşturucu madde tehlikesi üzerine tedirgin olan veliler, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'dan okullardaki güvenlik görevlisi uygulamasının devam ettirilmesini istedi. Başkan Çalkaya ise yapılan fiziki işlerin yanı sıra her okula bir özel güvenlik görevlisi ve yardımcı personel desteğinin bundan sonra da devam ettirileceğini ifade etti. Belediye tarafından kurulan MOBESE Sistemi'nin okulları da kapsadığını hatırlatan Çalkaya, çocukların güvenliği için Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğinden tereddüt etmeyeceklerini ifade etti.
Balçova Belediyesi'nin bu hizmetlere ilave olarak ilçedeki yaklaşık 2 bin dar gelirli öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımı da yaptığını belirten Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Özelleştirilmiş eğitim sistemi adaletsizliklere yol açıyor. Ne yazık ki ülkemizde bir türlü düzene oturtulamayan eğitim sistemi var. Ama biz belediye başkanları vatandaşın güveni ile bu makamlara geldik. Eğitim sistemi yanlış diye desteğimizi çekmemiz mümkün değil. Biz çocuklarımızın eşit ve kaliteli eğitim alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!