HABER

Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlunu kurtarma çalışması devam ediyor

Zonguldak'ta heyelan sonucu toprak altında kalan Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'a (51) ulaşmak için yapılan çalışmalar, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada "300'ü aşkın ekip var burada. Çalışılacak alan geniş bir alan değil. Ekipler ihtiyat olarak bekleyecek. Kadavra köpeklerimiz ve teknik ekipmanlarımız var." dedi.

Kentte etkili olan yağışın ardından dün saat 19.00 sıralarında Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar'ın yaşadığı ev, heyelan sonucu kayan toprağın altında kaldı. İhbarla üzerine ekipler, arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar sürerken, 2'nci heyelan yaşandı. Bu kez AFAD ve itfaiye personelinden oluşan 21 kişi, göçük altında kaldı. Bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu madencileri sevk edildi. 21 personel kurtarılırken, bölgedeki evler tahliye edildi. Enkazdaki anne ile oğlunu kurtarma çalışmaları ise günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Öte yandan kurtarılan personelden 15'ni taburcu olduğu, 6'sının ise hastanede tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

BAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tüm ekiplerimiz burada. 300'ü aşkın ekip var burada. Çalışılacak alan geniş bir alan değil. Ekipler ihtiyat olarak bekleyecek. Nöbetleşe çalışmış olacaklar.

Heyelan riski var hala bölgede. Sayın valimize de ihbarlar geliyor. Yer yer kaymalar devam ediyor. Akşam kayıp vatandaşlarımızın her ikisine de ulaşmışlar, çıkarma esnasında ikinci heyelan geliyor. Kadavra köpeklerimiz ve teknik ekipmanlarımız var. Kurtarma yaparken yeniden üzüntü duymak istemiyoruz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler