HABER

Yeni dolandırıcılık yöntemi: İngilizce eğitim seti

Yeni dolandırıcılık yöntemi olan İngilizce eğitim seti satışlarıyla ilgili birçok mağdur var. 'Üniversite öğrencisiyiz. 7 gün ücretsiz 14 gün içinde iptal edebilirsiniz' denen sistemde mağdurlar iptal edemediklerini ve borçlarla karşılaştıklarını belirttiler.

İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerde, yolda ikna edilerek İngilizce eğitim seti satın aldıkları kişiler tarafından dolandırıldığını iddia eden onlarca kişinin, Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurduğu ortaya çıktı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu yöntemi kullananların vatandaşları ikna edebilmek için özellikle sempatik gençleri seçtiğini belirterek, "İnanın açıkça dolandırıcılık yapılıyor" dedi.

NASIL DOLANDIRILDIKLARINI ANLATTILAR

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı. İddiaya göre, kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan bu kişiler, ikna ettikleri kişilere form doldurtarak internet üzerinden verilen İngilizce eğitim seti satıyor ve 14 gün içinde iptal etme hakları olduğunu belirtiliyor. Ancak form doldurulmasından ardından 15. gün internet üzerinden bir ders dahi almayan mağdurlara telefon edilerek borçları olduğu belirtilerek para isteniyor. Başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde dolandırıldığını belirten mağdurlar da Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurdu. Aralarında öğrencilerin de olduğu mağdurlar nasıl dolandırıldıklarını da Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler