EKONOMİ

TOKİ Başkanı Kahramanmaraş'ta: 20 bin 600 konut yapılacak

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası kardeş ülke Azerbaycan tarafından yapımına başlanan 'Azerbaycan Mahallesi' ve çevresindeki inşaat alanlarında incelemede bulundu.

Deprem bölgesinin yeniden inşasında önemli rol üstlenen Azerbaycan, Kahramanmaraş'ta bin konut sözü verdi. Kentte, Azerbaycan Mahallesi kurulması için çalışmalara başlandı. 320 dönümlük alan üzerine kurulacak mahallenin 100 milyon dolarlık kısmını Azerbaycan karşılıyor.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kahramanmaraş'ta 20 bin 600 konutun yapılacağını duyurdu. Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Bulut, "Azerbaycan Mahallesi olacak alan ticari anlamda önem arz edecek. Bu alan aslında ilk başta ön etütler neticesinde yapılaşmaya kapalı bir alan haline getirildi ama burasının yapılaşmasının kapanması halinde Kahramanmaraş'ın ticaret ve tarihi anlamda geri duruma düşeceği durum söz konusuydu. Burada çok ayrıntılı etütler yapıldı ve devletimiz hiçbir masraftan kaçınmaksızın alınabilecek bütün tedbirleri aldı" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler