EKONOMİ

TCMB Başkanı Erkan: Enflasyonun ana eğiliminde gerileme başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Türk Lirasına geçiş başladı. Türk lirası tasarruf araçlarına ve özellikle vadeli mevduata olan talep artmıştır. 17 Kasım itibarıyla, 12 hafta içerisinde, Türk lirası mevduat 1,7 trilyon Türk lirası artarken, kur korumalı mevduat 601 milyar Türk lirası ve döviz cinsi mevduat da yaklaşık 3 milyar ABD doları gerilemiştir" dedi.

Türkiye ekonomisindeki güven ve istikrar ortamı enflasyondaki yükseliş hızının önünü kesti. Risk primi olarak adlandırılan CDS'ler hızla düşerken yapılan mali ve parasal refomlar enflasyonu düşüş eğilimi rayına oturttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erkan "Para politikası adımlarımızın hedeflediğimiz sonuca ulaşmasının zaman alacağının bilincindeyiz, öte yandan adımlarımızın olumlu etkilerini gözlemliyoruz" dedi.

Erkan "17 Kasım itibarıyla brüt uluslararası rezervler 134 milyar doların üzerine çıkmıştır, son 9 yılın en yüksek seviyesindedir, rezerv artışında Batılı fon girişlerinin etkisi görülmüştür. Rezervlerimizdeki artışı kalıcı kılacağız" ifadesini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler