MAGAZÄ°N

Rubato solistinin dava dosyası uzlaştırmaya gönderildi

Ãœsküdar’da geçtiÄŸimiz yıl kız arkadaşı B.Y.’ye karşı 7 ayrı suç iÅŸlediÄŸi iddiasıyla 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Rubato’nun solisti Özer Arkun’un dava dosyası, "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" suçları yönünden uzlaÅŸtırma bürosuna gönderildi.Â

Rubato solistinin dava dosyası uzlaÅŸtırmaya gönderildi

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya tutuksuz sanık Özer Arkun ve B.Y. katıldı. DuruÅŸmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı "Kasten yaralama" suçunun uzlaÅŸmaya tabi olduÄŸunu belirterek dosyanın UzlaÅŸtırma Bürosu’na gönderilmesini talep etti. Söz verilen sanık Özer Arkun ve avukatı dosyanın uzlaÅŸtırma bürosuna gönderilmesine diyecek bir ÅŸeyleri olmadığını belirtti. MüÅŸteki B.Y.’nin avukatı da eksikliklerin giderilmesini talep etti. 

DURUÅžMA ERTELENDÄ°

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın üzerine atılı "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarını uzlaÅŸtırmaya tabi olduÄŸunu dikkate alarak bu suçlar yönünden uzlaÅŸtırma hükümlerinin uygulanması için dosyanın Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı UzlaÅŸtırma Bürosu’na gönderilmesine karar verdi. DuruÅŸma ertelendi. 

Ä°DDÄ°ANAME

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, B. Y. ile Özer Arkun’un 2019 yılı Temmuz ayından itibaren arkadaÅŸ oldukları, 2020 Mart ayında evlilik kararı alıp birlikte yaÅŸamaya baÅŸladıkları anlatılıyor.

Özer Arkun ile B.Y.’nin 4 Mayıs 2020’de evlilik meselesi nedeniyle tartıştıkları, Arkun’un genç kadına sinkaflı küfürler ederek, yüzüne su dolu bardağı fırlattığı savunulan iddianamede, burnunun kanamasına neden olduÄŸu, cep telefonu ve bilgisayarını kullanmasına engel olduÄŸu, zorla öpmeye çalıştığı savunuluyor. Ä°ddianamede Özer Arkun’un "nitelikli kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahla kasten yaralama", "tehdit", "ÅŸantaj", "hakaret", "nitelikli yaÄŸma" ve "basit cinsel saldırı" suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. 

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler