HABER

Numan Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliam boyutlarını aşan soykırımının durdurulması, “insanlık cephesi”nin desteklenmesi ve uluslararası camianın Siyonist rejime karşı harekete geçirilmesi için parlamenter diplomasi faaliyetleri kapsamında yoğun çaba sarf etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana aralarında devlet ve hükümet başkanları ile meclis başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 200 isimle görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Gazze için yürüttüğü uluslararası diplomasi trafiğine "parlamenter diplomasi" aracılığıyla güçlü destek sağlayan Kurtulmuş, resmi yurt dışı ziyaretlerinde muhataplarıyla yaptığı her görüşmede Gazze'yi gündeme getirdi.

Kurtulmuş, Gazze’ye yönelik saldıların başladığı 7 Ekim’den sonra Hindistan'da 12-14 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen G20 Parlamento Başkanları (P20) Zirvesi'ne katılarak, aralarında Rusya, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin meclis başkanlarının da bulunduğu birçok mevkidaşıyla ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler