HABER

Kadın Astsubay: Zengin olan asker de olmaz, şehit de

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ilePKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavialtındayken dün şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Mustafa KemalÖzata, memleketi Konya’da 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içindetoprağa verildi. Şehidin annesi Cennet Özata, oğlunu zorşartlarda büyüttüğünü anlatırken yanındaki görevli kadın astsubay, "Teyzembilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan asker de olmaz, şehit de olmaz" dedi. Anne Özata, tören alınana gelirken, yanındakigörevli kadın astsubaya, oğlu Mustafa Kemal Özata’yı zor şartlar altındabüyüttüğünü anlattı. Oğlunun liseden mezun olduktan sonra pazarlardaçalıştığını belirten Cennet Özata, oğlunun küçük kardeşlerine ise, "Şimdisizin durumunuzda ne var. Ben gazoz şişelerini satıp harçlık yaptım" diyeöğütler verdiğini söyledi. Eşinin şoför olduğunu ifade eden şehit annesiCennet Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü,büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi. Busırada şehit annesi Cennet Özata’nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzembilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehitde olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" diyerek onu teselli etmeyeçalıştı.
HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ilePKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavialtındayken dün şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Mustafa KemalÖzata, memleketi Konya’da 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içindetoprağa verildi. Şehidin annesi Cennet Özata, oğlunu zorşartlarda büyüttüğünü anlatırken yanındaki görevli kadın astsubay, "Teyzembilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan asker de olmaz, şehit de olmaz" dedi.
Anne Özata, tören alınana gelirken, yanındakigörevli kadın astsubaya, oğlu Mustafa Kemal Özata’yı zor şartlar altındabüyüttüğünü anlattı. Oğlunun liseden mezun olduktan sonra pazarlardaçalıştığını belirten Cennet Özata, oğlunun küçük kardeşlerine ise, "Şimdisizin durumunuzda ne var. Ben gazoz şişelerini satıp harçlık yaptım" diyeöğütler verdiğini söyledi.
Eşinin şoför olduğunu ifade eden şehit annesiCennet Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü,büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi. Busırada şehit annesi Cennet Özata’nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzembilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehitde olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" diyerek onu teselli etmeyeçalıştı.
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler