HABER

İstanbul depreminde tahliye planı nasıl olacak? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası büyük İstanbul depremi sonrasındaki tahliye planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun açıklamasından satır başları:

Olası depreme yönelik İstanbul'da bir tahliye planımız var. Tahliye için Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul'un aort damarı gibi Kınalı-Malkara Çanakkale istikametinden tahliye ve acil yardımı sağlamış olacağız. Osmangazi Köprüsü'nden ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndan da sağlamış olacağız.

"KÖPRÜLERİN HALATLARINI YENİLİYORUZ"

Bakan, olası İstanbul'a hazırlık için köprü ve otoyollardaki güçlendirme çalışmasına da dikkat çekti. Uraloğlu, "İstanbul'daki iki köprümüzden birinin askı halatını yeniliyoruz. Bunların rutin kontrolünü yapıyoruz. Otoyol üzerindeki viyadüklerin Deprem güçlendirmelerini yapıyoruz" dedi.

Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gören yolların çok hızlı şekilde onarıldığını söyledi ve Hatay Havalimanı'nı yeniden yapacağız dedi.

Bakan Uraloğlu 6 Şubat depremlerinin etkisi ile bölgede arazilerin yerlerinin kaydığına da dikkat çekti.

Bunun arazi sahipleri için soruna neden olduğunu belirtti ve yeni bir haritalandırma yapıldığını açıkladı.

Uraloğlu, Ekim ayında Cumhurbaşkanı'nın Çin ziyaretinin olabileceğini ifade etti. "Çinlilerin Konya-Aksaray-Yenice-Akdeniz hattında bir finansman veya işlerin ortak yapılmasında ilgileri var. Yapılmış olan ihaleler var. Bunların bu süreçte biraz daha hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler