HABER

İsrail kuvvetleri, Gazze’de gıda yardımı bekleyen sivillere ateş açtı: 100'den fazla ölü

İsrail kuvvetleri, Gazze'nin kuzeyine götürülen yardıma ulaşmaya çalışan Filistinlilerin üzerine ateş açtı. 107 kişinin hayatını kaybettiği, 760 kişinin de yaralandığı saldırıya dünya çapında tepki yağarken Cezayir tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve yardım bekleyen 122 Filistinlinin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutan bildiri ABD’nin muhalefeti nedeniyle kabul edilmedi. ABD Başkanı Joe Biden ise katliamın hemen peşinden yaptığı açıklamada İsrail'e yardım çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi’nde yüz binlerce Filistinli açlık tehlikesiyle mücadele ederken, hastanelerde çocuklar yetersiz beslenme sebebiyle yaşamını yitirirken dün İsrail askerleri yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. Gazze kenti yakınında bulunan el-Raşid Caddesi üzerinde yiyecek dağıtan konvoyu bekleyen Filistinli sivillere ateş açan İsrail kuvvetleri en az 107 kişiyi öldürdü, 760 kişiyi de yaraladı.

İsrail ordusu yüzlerce Filistinlinin yardım kamyonlarının etrafında toplandığını gösteren bir video yayımladı. Ordu yetkilileri, kalabalığın bazı üyelerinin yardım dağıtımını denetlemekle görevli İsrail güçlerine tehlikeli bir şekilde yaklaşmaları üzerine askerlerin ateş açtığını söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler