HABER

Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı gözaltına alındı

Tunceli’de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin erkek arkadaşı Zeynal A., Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeynal A., Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

'İÇİMİZE AZ DA OLSA BİR SU SERPİLDİ'

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeynel A.'nın Alanya'da gözaltına alındığını ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca SEGBİS üzerinden ifadesinin alındığını öğrenen ablası Aygül Doku, Tunceli Adliyesi önüne geldi. İçlerine az da olsa bir su serpildiğini belirten Doku, "Biz 800 gündür Gülistan'ı arıyoruz. 800 gündür Zeynel A.'nın yakalanıp sorgulanmasını ve etkin bir soruşturma istiyorduk. Bunun için kapısına başvurmadığımız kimse kalmadı. Şu anda Zeynel A. gözaltına alındı. Başsavcı ifadesini alıyor. Biz de merakla bekliyoruz. Yaklaşık 2 yıldır Gülistan'ı arıyoruz. İçimize az da olsa bir su serpildi. Zeynel A.'nın artık tutuklanmasını ve bu olayın çözümlenmesini istiyoruz. Biz 'Gülistan'ımıza ne oldu?' sorusunun cevabını arıyoruz ve kızımıza bu karanlığı yaşatanların cezasını almasını istiyoruz. Kardeşimin sesi olan herkese de minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı.

Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda, Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler