HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’ın en büyük devlet nişanı takdim edildi. Erdoğan devlet nişanı dolayısı ile büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul diyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant Kongre Merkezi’nde Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Fıkıh ilminin efendisi Buhari'nin her şeyi İmam Buhari adına özellikle bu kıymeti nişanın tarafıma tevcihinden gerçekten çok çok büyük bir şeref duyuyorum.

'KARDEŞLİĞİN GÜÇLÜ BİR SEMBOLÜ OLARAK KABUL DİYORUM'

Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isim. Karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul diyorum.

Şimdi İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbni Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler, orada çalışmalar yapmışlardır.

İlişkilerimizi daha da ileri mertebelere taşıyacağımıza olan inancım tamdır.

Büyük bir onurla taşıyacağım nişanı almaktan duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyorum. Tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler