HABER

CHP'deki değişimde yeni 'ağabey' formülü

CHP'de gündem değişim. Dikkatler 10 Ağustos'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ne açıklayacağına çevrildi. Parti kulisleri hareketlendi. Gündemde ise yeni formüller ve söylentiler var. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, CHP kulislerinde konuşulanları paylaştı.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardıklarından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

Kulisler çok hareketli. Dünkü İmamoğlu'nun Karayalçın,, Çetin ve Öymen görüşmesinden sonra bir takım yeni formüller konuşulmaya başlandı. İmamoğlu ne açıklayacak diye bir nabız tuttuğumda şöyle bir beklenti ile karşılaştım; 10 Ağustos'ta 'ben adayım' demesini bekleyenler az. Bunu demeyeceği üzerinde duruluyor.

"ADAY AÇIKLANMASI İÇİN HENÜZ ERKEN"

İkinci olarak herhangi bir ismi telaffuz edip 'adayımız budur' demesi de beklenmiyor. Çünkü bir adayın açıklanması için henüz erken tespitleri yapılıyor. İmamoğlu'nun önünde riskler var. Bunlardan biri siyasi yasak, malum konu Yargıtay'da. İBB'yi bırakıp genel başkanlığa aday olursa büyük bir risk almış olur ve bedeli ağır olabilir deniyor. Genel başkanlığı kazanıp kazanmaması il ilçe kongrelerinden çıkacak havaya bağlı olmakla birlikte yine bir risk. Kazanamasa siyasi geleceği açısından büyük bir darbe almış oluyor. Temkinli ve planlı hareket ettiği üzerinde duruluyor. Bir adım daha söylemini ileriyi götürme adına bu açıklamayı yapacağı, daha uyarıcı nitelikte olacağı önünde beklenti.

AĞABEY FORMÜLÜNDE KARAYALÇIN İSMİ ÖNDE

Beylikdüzü'ndeki o görüşmede, Hikmet Çetin, Altan Öymen ile bir araya gelmişti. Görüşme sonrası yeni iddialar konuşulmaya başlandı. İmamoğlu'nun bir ağabey formülü ile geçiş süreci önerebileceği gündeme geldi. Ağabey formülünde öne çıkan ismin Murat Karayalçın olabileceği konuşuluyor. İmamoğlu'nun Seçim öncesi yeni bir genel başkanlığa yerel hazırlanmasını sağlayacağı ama yerel seçim sonrası bu geçiş dönemi olarak yapılacak olağan üstü kurultayda genel başkanlığa adaylığını koyması. Görüşme sonrası bir geçiş süreci ve ağabey formülü olması bu ağabey isminin Murat Karayalçın olması konuşuluyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler