HABER

Cevdet Yılmaz: Enflasyonla topyekûn mücadele zamanı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında Hande Fırat ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtlıyor... "Şimdi enflasyonla topyekûn mücadele zamanı" diyen Yılmaz, "Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Bu olduğunda ekonomik aktörler bekle gör moduna girerler. Belirlilik son derece önemlidir. Artık öngörülebilir 5 yıllık perspektifimiz var. Şeffaf istişare odaklı bir programımız var. İstikrar ve güven içinde zorlukları aşacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İSTİKRAR VE GÜVEN İÇİNDE ZORLUKLARI AŞACAĞIZ"

Eylül ayında orta vadeli programı revize etmeyi planlıyoruz. Birincisi maliye politikaları. İkincisi para politikamızın çerçevesi olacak. 2023 tahminlerimiz güncellenecek, 3 yıllık yeni tahmin ve hedeflerimiz ortaya konacak. Yapısal reformlar da içinde yer alacak. Bir taraftan bakanlık diğer taraftan ilgili taraflarla istişareler yürüterek tamamlayacağız. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Bu olduğunda ekonomik aktörler bekle gör moduna girerler. Belirlilik son derece önemlidir. Artık öngörülebilir 5 yıllık perspektifimiz var. Şeffaf istişare odaklı bir programımız var. İstikrar ve güven içinde zorlukları aşacağız. Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı dedi. Biz Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesiyiz. Türkiye Yüzyılı'nı 85 milyonla inşa edeceğiz. Toplumu kucaklayan irade ortaya koyan duruşumuz var. Tüm taraflarla istişare içinde olacağız. İstişare medeniyetimizin getirdiği bir değer. Biz de önem vereceğiz.

ENFLASYON NASIL ORTADAN KALKACAK?

Pandemi sonrası oluşan dengesizlikler bir takım farklı aktörlerle dünyada da biz de enflasyonla karşı karşıyayız. Bir taraftan resesyon var. Bu dengede bu süreç yürütülmeye çalışıyor. 3 yıla baktığınızda reel tarafta çok güçlüyüz. Büyümede 3 yılda dünya yüzde 3 Türkiye ekonomisi yüzde 20 oranında büyümüş. Ama bir taraftan fiyat artışları ve sosyal meselelerle karşı karşıyayız. Şimdi enflasyonla mücadele zamanı. Topyekûn mücadele tabi. Sektörel politikalar da etkileyebiliyor. 

Tarım ve gıda sektörü stratejik bir sektördür. Giderek önemini dünya daha iyi anlıyor. Gıda konusuna büyük önem veriyoruz. Tarım alanı sadece Tarım bakanlığı çalışmalarıyla bir yere varacağımız bir alan değil. Kapsamlı şekilde önümüzdeki dönemde büyük bir önem atfedeceğiz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler