HABER

Büyükçekmece'de bakımevinde dayak sonrası ölüm iddiası

İstanbul Büyükçekmece'de 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres'in 5 yıldır kaldığı engelli bakımevinde, kötü muameleye ve işkenceye maruz kalarak ölümüne sebep olunduğu iddia edildi. Kamera görüntülerini inceleyen aile, görüntülerde bakımevi çalışanlarının Mehmet Eres'i sandalyeye oturttukları, elleri ve ayaklarını bağladıkları, kafasının ve göğsünün yumruklandığı, boğazının havluyla sıkıldığını iddia etti. Mehmet Eres'in halası Emel Şen, "Sorumluların tutuklanmasını istiyorum" dedi. Emel Şen, avukatı aracığıyla söz konusu bakımevi yetkililerine 1 milyon liralık manevi tazminat da davası açtı.

Engelli bakım merkezinde kalan otizmli Mehmet Eres, 24 Temmuz 2022'de vefat etti. Kurum yetkilileri tarafından ölümün doğal ölüm olduğu bildirildi. Mehmet Eres'in cenazesi Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi. Definden bir gün sonra gizli bir numaradan aranan Mehmet Eres'in halası Emel Şen'e bakımevinin kamera görüntülerinin izlenmesi söylendi.

İŞKENCE KAMERA KAYITLARINDA

Aile, görüntüleri bakımevinden istedi. Ancak Bakımevi makam kararı olmadan görüntü verilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine aile, ölümde şüpheleri olduğunu belirterek Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Savcılığın soruşturma başlatması üzerine Mehmet Eres'in mezarı, 10 gün sonra otopsi için açıldı. Kamera görüntülerini inceleyen aile, gördükleri karşısında şoka uğradı. Aile, görüntülerde hasta bakıcı Abdülaziz I., engelli olan ve kurumda hizmet alan Tekin O. ve bir hemşirenin gözü önünde Mehmet Eres'i sandalyeye oturttukları, elleri ve ayaklarını bağladıkları, kafasının ve göğsünün yumruklandığı, boğazının havluyla sıkıldığını iddia etti. Görüntülerde yarı baygın halde banyoya götürülüp getirildiği, yatağa yatırıldığı, hasta bakıcının diziyle Eres'in karnına bastırıp boğazını sıktığı görüldü. Bunun üzerine Mehmet Eres'in halası Emel Şen, otopsi raporu henüz çıkmasa da kamera kayıtlarına göre kötü muamele ve işkenceye uğradığını iddia ederek avukatı aracılığıyla söz konusu bakımevi yetkililerine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler