HABER

Belçika’da terör provokasyonu

Son dakika haberine göre; PKK sempatizanları Türk caddelerinde slogan attı ve çatışma çıkarttı. CNN Türk canlı yayınına bağlanan Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, "Türklerin yoğun yaşadığı bölgeye terör elebaşı bayraklarıyla insanlarımızı provoke etmek için konvoy düzenlediler. Bir Türk asıllı vatandaşımız tepki gösterince arabadan inip darp ediyorlar" açıklamasını yaptı.

Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk ve Kürt azınlığa mensup gruplar arasında yaşanan olaylarda yaralananlar olduğu bildiriliyor.

Bölgeye, hava destekli kalabalık bir polis gücü yönlendirildi. Kamu yayıncısı VRT’ye göre, aralarında Suriyelilerin de olduğu bir grup, Pazar günü Leuven kentinde düzenlenen Nevruz kutlamasında bir araya geldi.

Kutlamanın ardından konvoy halinde Heusden-Zolder’a dönen bu grubun Türk azınlığa mensup kişilerle karşılaştığı ve gerginliğin böyle başladığı bildiriliyor.

HLN gazetesine göre, Heusden Zolder ve Houthalen-Helchteren’deki bazı kişiler konvoydaki PKK bayraklarına tepki gösterdi.

Belçikalı yetkililerin açıklamasına göre, olaylar sırasında en az 6  kişi yaralandı ve bir kişinin durumu ağır.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, olayı şöyle anlattı:

Olay saat Belçika saatiyle öğleden önce 11.00 itibariyle meydana geldi. Nevruz kutlaması oluyor. Türklerin yoğun yaşadığı bölgeye terör elebaşı bayraklarıyla insanlarımızı provoke etmek için konvoy düzenlediler. Bir Türk asıllı vatandaşımız tepki gösterince arabadan inip darp ediyorlar.  Böyle bir provokasyona vatandaşlarımız sessiz kalmadılar. Birkaç saat sonra tekrar konvoy yapmaya geliyorlar. Belçika polis ve makamları gerekli korumayı sağladılar. Kriz masası kuruldu. Bu bölgede yaşayan insanlarımıza sükûnet dileyebiliriz evlerine dönsünler.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler