HABER

Bakan Karaismailoğlu: Paralar ortada yok işler de; inşallah belediyeciliği öğrenirler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hem Bakanlığımıza hem de belediyelere devletimiz bir bütçe veriyor. Bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız. Bunlar içerisinde metrolar var yollar var. Ama paralar da ortada yok. İnşallah akıllarını başlarına alırlar, hizmet etmenin, belediyeciliğin ne olduğunu öğrenirler" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğu, İstanbul Havalimanları Muhabirliği Derneği üyeleriyle geçen pazartesi günü İstanbul Havalimanı'nda bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bunu bir an önce bitirilmesi lazım.  Ama maalesef öyle bir heyecan da yok öyle bir dert de yok. Bu Başakşehir-Kayaşehir arasındaki metro hattı yapmayacaklarını bize söyleyince biz de burayı devraldık. Biz burayı devraldığımızda buranın yapım oranı yüzde 5'ti. Yine bu Başakşehir metrosuna paralel Mahmutbey-Esenyurt metrosu var onun da ilerleme hızı yüzde 1'di. Onun da güneyinde Bağcılar-Kirazlı-Halkalı'ya 9 kilometrelik bir metro hattı var onun da ilerleme hızı yüzde 5'ti. Biz Başakşehir metrosunu yüzde 5'ten devraldık bugün bitiriyoruz. Üzerinden 4 yıl geçti. Ya siz belediyesiniz. Belediyelere ve bakanlığı da devletimiz bir bütçe veriyor.  Bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız. Bunlar içerisinde metrolar var, yollar var. Ama paralar da ortada yok. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler. İlk defa dünyada yapmaya sorumlu oldukları metro hattı üzerine hafriyat döken bir Belediye olarak tarihe geçtiler. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Hizmet etmenin, belediyeciliğin ne olduğunu öğrenirler. Gerçi bir yılları kaldı o zamana kadar da ne yapsalar kardır ama bir şey göremiyoruz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler