HABER

Bakan Kacır: Çevreci projeler ‘Öncelikli Yatırımlar’ kapsamına alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile sanayide yeşil dönüşümün başlayacağını ve enerji verimliliğinin artırılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması, hammadde verimliliğinin artırılması, atıkların azaltılması gibi çevreci projelerin ‘Öncelikli Yatırımlar’ kapsamında değerlendirileceğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Ankara’da bir otelde düzenlenen Asya Verimlilik Teşkilatı (AVT) 64. Verimlilik Merkezleri Başkanları Çalıştayı’na katıldı. Programda pek çok Asya ülkesinin temsilcisi de yer aldı. Asya ve Pasifik’te verimliliği artırarak sosyoekonomik gelişime katkı sağlama misyonuyla 1961 yılında Tokyo’da kurulan AVT, karşılıklı iş birliği içinde Asya ülkelerinde verimliliğin artırılması amacını güdüyor. Bu çerçevede bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilen programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çevreci projelerin ‘Öncelikli Yatırımlar’ çerçevesinde değerlendirileceğini duyurdu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNDE KÜRESEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HER ALANDA ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRİYORUZ”

Asya Verimlilik Teşkilatı’nın işleyişi ve program değerlendirmesine ilişkin konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl faaliyetleri değerlendirirken, diğer yandan Teşkilat’ın önümüzdeki iki yıllık programını planlayacağız. Tüm dünyada kamu otoritelerinin ve işletmelerin ajandalarında en üst sırada yer alan ikiz dönüşümün, sürdürülebilirlik ve verimlilik noktasında sunduğu fırsatları masaya yatıracağız. Dünya, son zamanlarda derin krizleri art arda yaşıyor. Koronavirüs salgınından savaşlara, gıda krizlerinden enerji darboğazına kadar pek çok sorun iç içe geçmiş durumda. İklim değişikliğinin etkileri ise her geçen gün daha derinden hissediliyor. Bizler, bu sorunların ancak küresel iş birliği zemininde ve kararlı politikalarla çözüme kavuşabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada; Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde küresel sorunların çözümü için her alanda uluslararası iş birlikleri geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler