HABER

Bakan Çavuşoğlu'ndan Dohuk açıklaması: TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır

Dohuk'taki saldırı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır' dedi. Çavuşoğlu, ABD'nin F16 satışında olası Yunanistan şartı ile ilgili 'Bizim elimizi kolumuzu bağlayacak bir yönteme evet dememiz mümkün değil' dedi.

TRT Haber canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dohuk'taki saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, 'TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır' dedi.

'AÇIKLAMALARI REDDEDİYORUZ'

Çavuşoğlu Iraklı yetkilileri terör örgütü PKK'nın etkisi altında açıklama yapmamaya davet etti ve 'Türkiye'ye yönelik suçlamaları reddediyoruz. Türkiye'ye yönelik gerek yetkili gerek yetkisiz yapılan açıklamaları da reddediyoruz' dedi.

Çavuşoğlu 'Dün bu üzücü haberi aldıktan sonra bir açıklama yaptık. Bir kere daha vefat eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılara şifa diliyoruz. İhtiyaç duyulursa yaralıları Türkiye'ye getirebileceğimizi de söyledik' ifadelerini kullandı.

'Bu saldırı ile ilgili Türkiye'yi suçlayıcı, karalayıcı haberler de çıktı' diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

'Yaptığımız açıklamada bunu net bir şekilde yalanladık daha doğrusu, Türkiye'nin hiç bir zaman sivillere yönelik karşı bir saldırı gerçekleştirmediğini tüm dünya bilir. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde biz terörle mücadelemizi sürdürüyoruz.'

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler