EKONOMİ

Asgari ücret bu hafta açıklanıyor

Türkiye'de 7 milyon kişiyi direkt, dolaylı olarak da milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammına ilişkin son günlere yaklaşıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3 ve 4'üncü toplantısını tamamlamasıyla birlikte zam oranı ilan edilmiş olacak.

2024 Asgari ücret zammı için son günlere yaklaşılıyor. Aralık ayı içinde belirlenecek olan asgari ücret için son toplantılar bu hafta gerçekleştirilecek. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.

7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zam gelişmesine ilişkin olarak çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceği hükümet tarafından açıklandı.

Yeni asgari ücretle, Bağ-Kur priminden, GSS'ye, doğum ve askerlik borçlanmasından 65 yaş aylığına, stajyer ücretlerinden engellik maaşlarına, işsizlik maaşından, isteğe bağlı sigorta primine, geçici iş görmezlik ödeneğinden ev hizmetlerinde çalışanların primlerine, asgari ücretlilerin kıdem tazminatına kadar değişiklikler yaşanacak.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler