Vali, Puhu Kuşunu doğaya saldı

Güncelleme Tarihi:

Vali, Puhu Kuşunu doğaya saldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 10:32

Vali, Puhu Kuşunu doğaya saldı

Haberin Devamı

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve kanadından yaralı olan puhu kuşu, tedavi edildikten sonra Vali İbrahim Özefe tarafından doğaya bırakıldı. 



Göle'de vatandaşlar tarafından bulunan ve kanadından yaralı olduğu için uçamayan Puhu kuşunun, tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek'in teslim ettiği Puhu kuşu, Vali İbrahim Özefe tarafından Kent Ormanı mevkisinde doğaya salındı. Rahatlıkta uçtuğu gözlenen puhu kuşunun doğaya bırakılmasıyla ilgili olarak Vali Özefe, şunları söyledi:



"Tabiatın güzel kuşlarından biri olan Puhu Kuşu, geçen 6 Şubat günü, Göle ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulunmuş. Vatandaşlar yaralı kuşu Orman ve Şu İşleri Müdürlüğüne teslim etmiş. Kanadından yaralı olan ve uçamayan Puhu kuşunu Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine gönderdik. Burada tedavisi tamamlandı. Şimdi ise tabiata bırakacağız. Bu vesile ile tabiata ve yabani hayata duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ardahan bu konuda çok duyarlı. Bizler dünyayı ve doğayı bu canlılarla birlikte paylaşıyoruz. Çıldır, Aktaş göllerimiz ve Putka sulak alanlarımız var. 50’nin üzerinde göçmen kuş çeşidi buralarda barınıyor. Bu kuşlar bizlerin zenginliği. Bu zenginliğimize saygı duymalı sahip çıkmalıyız."



GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ



- Puhu kuşu



-Vali İbrahim Özefe’nin Puhu kuşunu kucağında tutması



-Vali İbrahim Özefe’nin konuşması



-Vali Özefe’nin Puhu Kuşunu doğaya bırakması



-Detay 



-(KJ: Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - / ARDAHAN (DHA)



ÇEKİM NOTU: Kaset DV, görüntü “puhu-kusu" koduyla LİNK geçildi.



80 MB/ 2.30 DK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!