Vali Çiçek'ten turizmde az zarar hedefi

Güncelleme Tarihi:

Vali Çiçekten turizmde az zarar hedefi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 18:13

Vali Çiçek'ten turizmde az zarar hedefi

Haberin Devamı

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada bu sezon turizmde herhangibir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyerek "Bizler inanırsak turizmde sezonu çok az bir zararla geçirebiliriz, planlarımız bu yönde" dedi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İskele Meydanı'nda otellerin ücretsiz yemek ve halk eğitim kurslarında eğitim gören el sanatları kursiyerlerinin sergi stantları açıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, İlçe Turizm Müdürü Özcan Cambaz'ın da katıldığı etkinlikte farklı stantlarda pilav, döner ve lokma, helva ikramı yapıldı. Turistler, yiyecek standları önünde kuyruğa girdi. Halk eğitim kurslarında yapılan el işleri de sergilendi. Vali beraberindeki heyet ile birlikte stantları gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

BODER tarafından düzenlenen 'Bodrum'da Turizm' konulu resim yarışmasında Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ecemsu Yerlikaya (12) birinci, Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu 5'nci sınıf öğrencisi Karsu Özyurt (11) ikinci, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Uzun üçüncü oldu. Dereceye giremeyen 5 öğrenciye de mansiyon ödülü verildi. Dereceye giren öğrencilere bilgisayar, mansiyon ödülü olan öğrencilere ise tablet hediye edildi.

VALİ ÇİÇEK'TEN TURİZMDE OLUMLU TABLO

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden Vali Çiçek, "Bizler inanırsak turizmde sezonu çok az bir zararla geçirebiliriz, planlarımız bu yönde. Hükümetimiz güzel teşvik ve tebliğler açıkladı. Uçakların desteklemesi süresi Eylül aynına kadar uzatıldı. Sezonluk işçilerde de sıkıntı yaşanıyordu. Sezon bitiminde işten ayrılan kişi işsiz kalıyor ve işveren yeni sezonda işçi bulmakta zorlanıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 9 ay otellerde çalışan işçilerin kalan 3 aylık primini İŞKUR'un ödeyeceğini ve asgari ücretten maaş almaya devam edeceklerini açıkladı. Turizmciler için önemli bir karardı, teşekkür ediyoruz" dedi.

Muğla'nın bütün ilçelerinde ve Bodrum'da güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını ifade eden Çiçek, "Herhangibir huzursuzluğun ve güvensizliğin olmadığı da ortadadır. Ama sosyal medyada yayılan haberler bilgi kirliliğidir. Herkes huzur ve güven içinde olacak. Bodrum'da belediye tarafından yürütülen çalışmalar var, yabancı bansın mensuplarını burada ağırlayarak, tanıtıma katkı sağladılar. Geçen sene ile bu yıl arasında değerlendirme yapmak istemiyorum. Olumlu düşünüyoruz, olumlu olacağına inanıyorum. İyi ve kaliteli hizmet sunulacak" dedi.

"GEÇİCİ MÜLTECİ KAMPI KURULMAYACAK"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Amir Çiçek, Muğla'ya mülteci kampı kurulması yönündeki iddialara yönelik, "Böyle bir hazırlığın olmadığını belirteyim. Sığınmacılar için her zaman kucağımız açık. Geçen yıl burada düzensiz göç ile ilgili sıkıntımız vardı. İnsani değerler düzeyinde mücadele ettik. Yapılan bir anlaşma var. Tedbirimizi de aldık. Ege kıyılarında kamp yeri düşünülmediğini İçişleri Bakanımız Bodrum'da yapılan toplantıda vurguladı. Muğla'da da öyle bir durum yok. Güllük gündemdeydi ama ona da gerek kalmadı. 50 mülteci vardı onların da iadesi yapıldı. Muğla'da yada sahil ilçelerimizde böyle bir kamp düşünülmüyor" diye konuştu.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!