Türkiye teröre karşı tek vücut

Güncelleme Tarihi:

Türkiye teröre karşı tek vücut
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 15:16

- Diyarbakır, Siirt, Batman, Elazığ ve Mardin'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadılar- ÇÖZÜMDER Başkanı Ezgin:- "Artık dava ülkemizdir, vatandır, namustur"- Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi İlyas:- "Terörün dini, dili ve etnisitesi olmaz"- Cihannüma Siirt İl Temsilcisi Sevgili:- "Bu katillere teslim olmayacağız"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Siirt, Batman, Elazığ ve Mardin'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜMDER) Başkanı Ercan Ezgin, yaptığı açıklamada, ülkenin kalbine yapılan menfur terör saldırısını, 78 milyonun tamamına karşı yapıldığını söyledi. Ezgin, bu saldırının terör ve şiddet yönüyle beraber bir çok siyasi amacı olduğuna dikkati çekerek, ülkenin uluslararası güçlerin desteklediği taşeron örgütler aracığıyla saldırı altında olduğunu belirtti.

Ezgin, şöyle konuştu:

"Artık dava ülkemizdir, vatandır, namustur. Bu şekilde görüp değerlendirmek lazım, özellikle siyasilerin bölgede daha önce benzer patlamalarda gösterilen tepkinin daha sertini göstermesi lazım. Ölenin kimliğine, failin orijinine bakmadan bu saldırıları kınamak dik durmak lazım. Bundan böyle acı saldırlarla karşı karşıya kalmamayı temenni ediyoruz."

Haberin Devamı

- "Halkı hedef almaktan vazgeçin"

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur, Ankara'daki saldırının yürekleri yaktığını ifade etti. Bahadur, saldırı yapanların hangi fikir ve ideolojiye sahip olduğuna bakmaksızın kınanmasını gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sivil insanları öldürmekle bir hedefe varılacaksa bu hedefe şimdiye kadar kimse ulaşmamıştır ve Allah'ın izniyle ulaşmayacaktır. Halkı hedef almaktan vazgeçin artık bu halk size ne yaptı ki bu halkı hedef alıyorsunuz, halkın yakasından elinizi bırakın. Bu saldırıda ölen tüm insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

- "Terörün dini, dili ve etnisitesi olmaz"

Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İlyas, saldırının mili birlik ve beraberliğe yapıldığını ve siyasal iktidarın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da hedef aldığına dikkati çekti.

Türkiye'nin terör örgütlerini hedefi haline geldiğini belirten İlyas, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi bizleri çok üzmüştür. Her ne kadar bu mesele, içsel bir mesele olarak gözükse de bu terör saldırıları aslındaTürkiye'nin dış politikasına yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir. Ayrıca milli birlik ve beraberliğimize sıkılmış bir kurşun olarak değerlendirilmektedir. Terörün dini, dili ve etnisitesi olmaz."

- "Bu katillere teslim olmayacağız"

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Siirt İl Temsilcisi Fatih Sevgili, bu saldırıyı yapan PKK, sol örgütler, DAEŞ terör örgütü veya her kim ise sivil insanları hedef alan terör eylemi olduğunu ve lanetlenmesi gerektiğini bildirdi.

Sevgili, uluslararası terör siyasetinin, Türkiye'deki siyaseti dizayn etmek amacıyla Ankara'nın hedef seçildiğini belirterek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Eğer çok insan öldürmek isteselerdi, daha kalabalık bir şehirde veya Ankara'nın daha kalabalık bir yerini seçebilirlerdi. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın Bakü ziyareti öncesi böyle bir terör saldırısının olması ve başkentin seçilmesi manidardır. Birileri ısrarla vesayet güçlerine eski Türkiye'ye ordu içindeki cunta heveslilerine mesaj göndererek darbe zemini oluşturmaya çalışmaktadır."

Son bir haftada içinde PKK'nın da bulunduğu Türkiye'deki bütün komünist örgütlerin Halkların Devrimci Hareketi adı altında birleşmesinin, gelecek süreçte terör eylemlerinin artacağına dair bir işaret olduğuna vurgu yapan Sevgili, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'deki sol, şiddete tapan, kandan beslenen bir ideolojidir. Bunun PKK'sı DHKP-C, MLKP, TKP ve diğer örgütleri sadece şiddet ve kan üzerinden var olmuşlardır. Bu birlik, bugün Güneydoğu'daki var olan terör saldırılarını maalesef önümüzdeki günlerde büyük şehirlere de sıçrayabileceğinin işaretidir. Bu katillere teslim olmayacağız. onların istediği korku imparatorluğunu kurmalarına müsaade etmeyeceğimizi nizami alemi bozan hiçbir davranışa asla prim vermeyeceğiz."

Haberin Devamı

- "Hainlerin inadına barış ve kardeşlik için daha çok çalışacağız"

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu, terörün sadece insanlığı hedef aldığını, terör saldırıları nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiği bu dönemde millet olarak herkesin teröre karşı birlik olması gerektiğini söyledi.

Teröre fırsat vermemek için tüm sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin, halkın birlik, beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğine değinen Ormanoğlu, millet olarak bir bütün olduklarını ve bu bütünlüğü kimsenin bozamayacağını tüm dünyaya göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Ormanoğlu, şunları kaydetti:

''Ülkemizi yangın yerine döndürmek isteyenler var. Allah için bu yangın daha fazla büyümeden herkes bir kova su döksün, şu yangın sönsün. Yüreğimiz yanıyor ve yüreğimizi daha çok yakmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bizler de hainlerin inadına barış ve kardeşlik için daha çok çalışacağız. Gençliğimizi sahip çıkacağız. Gençlik tarlasını ekmez isek yaban otları bitir. Onun için gençliğimize önce ahlakı ve maneviyatı vereceğiz. Gençlerimize bir bir dokunacağız. Herkes bunun için seferber olacak. Seferberlik ilan ediyoruz vatan, bayrak ve millet için.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!