Turizmi taşlayan kaldırım

Güncelleme Tarihi:

Turizmi taşlayan kaldırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 01:02

Ankara'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında Ankara Kalesi ile Hamamönü geliyor.

Haberin Devamı

Ancak, bu iki noktaya çıkan Talatpaşa Bulvarı ile Adnan Saygun Caddesi’nin kesiştiği kavşaktaki kaldırımlar dökülüyor. Kavşağa dikilen MOBESE direği için yerinden çıkarılan kaldırım taşları, yaklaşık bir aydır yerleştirilmeyi bekliyor. Direği diken ekiplerce üst üste konulan kaldırım taşlarının, görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirten vatandaşlar, taşların kaldırılmasını istiyor.
Kavşağın devamındaki kaldırım taşları ise kırılmış durumda. Bölge esnafının iddiasına göre kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle kırılan taşlar da uzun süredir bakım bekliyor. Bakımsız kaldırımların acilen onarılmasını isteyen Başkentliler, “Hem hastanelere hem de Ankara’yı tanıtan tarihi ve kültürel mekanlara gitmek isteyenlerin güzergahı olan bu kavşak aslında çok önemli. İnsanlar yoldan geçerken kırık, dökük kaldırımları ya da üst üste dizilmiş kaldırım taşlarını görmemeli. Yetkililerin, ihtiyaç olan bölgeleri onarması şart” diyor. Sedat CENİKLİ

Haberin Devamı

SARI ŞERİTLER YOK OLUYOR

Talatpaşa Bulvarı’nda, kavşak ile Altındağ Belediyesi hizmet binası arasındaki kaldırımlarda bulunan görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için döşenen sarı şeritler de yok olmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!