TURİZMCİNİN BEKLENTİSİ GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARMAK 

Güncelleme Tarihi:

TURİZMCİNİN BEKLENTİSİ GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARMAK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 14:56

Turizmciler Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ‘Turizm sektörüne desteğimiz artacak’ açıklamasını değerlendirdi. Turizmciler sektörde günü kurtaracak desteklerden çok uzun soluklu desteğin olması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

2016 yılında neredeyse nefes alamaz hale gelen 2017 yılındaki başarı ivmesiyle toparlanma sürecinde olan turizm sektörüne gelen destek sözü umutları artırdı. SGK uçak ve tanıtım desteği üzerinde duran Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, 2016 ve 2017 yılında verilen SGK desteklerinin devam etmesini beklediklerini söyledi. Uçak desteklerine dikkati çeken Çorabatır şöyle konuştu: “Şu andan ilan edilmesi şartıyla uçak desteklerinin gelecek seneye verilmesi lazım. Tanıtıma büyük önem verilmesi gerekiyor. Hep beraber tüm bölgelerle fuarlar haricinde agresif bir tanıtım yapmamız lazım. TÜROFED olarak Rusya’da geçen yıl düzenlediğimiz faaliyet vardı. Çeşitli work shoplar, festivaller yapmalıyız. Bunun içinde tanıtma bütçesinin artırılması ya da ekonomi bakanlığından destek gerekiyor

Haberin Devamı

TURİZMCİNİN BEKLENTİSİ GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARMAK

UZUN SOLUKLU TAKVİM

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Güner de, turizmde destekleme için uzun soluklu bir takvimin oluşturulması gerektiğini söyledi. Kısa vadeli desteklerin yangının üzerine su serpilmesi anlamına geldiğini ifade eden Güner, “Yatırımdan işletmeye kadar uzun soluklu önlemler alınmalı. Son üç yıldır sektörde sıkıntı var. Bunu bir paketle ya da ekonomik tedbirle sonlandıramazsınız. Yangını dipten söndürmeliyiz” dedi.

TURİZMCİNİN BEKLENTİSİ GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARMAK

GENÇLER ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Sektörde kalifiye personel kaybına dikkati çeken Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu personelin tekrar sektöre kazandırılması ve ileriye dönük vizyon verilmesi gerekiyor. Oteller personel azaltımına gitti. Çalışma süreleri kısaldı. 8 ay çalışacaksa insanlar 3 ay çalışır oldu. 8 ayda düzenini kuran adam 3 ayda yaşayamaz. Maaş oranlarında artış da olamıyor. Genç insanlar ileriyi göremiyor ve sektörde kalmak istemiyor. Otelleri güncelleme teknolojik alt yapıyı geliştirmeye para ayıramıyor.”

Haberin Devamı

TURİZMCİNİN BEKLENTİSİ GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ KURTARMAK

BANKA KREDİLERİ

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETÜYAB) Genel Müdürü Bekir Akkaş ise en önemli desteğin bankalardan alınan kredilerde kolaylık sağlanması olduğunu belirtti. Tahsisli olan arazilerde süre uzatımına gidilmesini beklediklerini bunun da yeni çıkacak torba yasayla çözüleceğini belirten Akkaş, Turizmde teşvik yasasının da gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. SGK pirim desteğinin çok faydalı olduğunu da kaydeden Akkaş, “Bence onun bu kış ta devam etmesi gerekiyor. Kışın bu personelin çalışmasını sağlar işletmelere de nefes verir” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!