Tren var bilet yok

Güncelleme Tarihi:

Tren var bilet yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 16:14

Başkent’te, Sincan ve Çayyolu bölgelerindeki otobüs seferlerinin metro hatlarına yönlendirilmesiyle başlayan ring uygulaması, “Başkentray Projesi” çalışmalarıyla birlikte tren seferlerinde de uygulanmaya başladı.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından başlatılan “Başkentray Projesi” kapsamında şehir içi ulaşımı sağlayan Ankara-Kayaş-Sincan demiryolu hattının yanı sıra Ankara ile diğer şehirler arasındaki hatlarda da yeni düzenleme yapıldı. 18 ay sürecek çalışma kapsamında Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde bir değişiklik olmazken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere giden trenlerin Ankara ve Kırıkkale’deki Irmak Tren İstasyonu arasındaki seferleri iptal edildi. İzmir Mavi Treni’nin Eskişehir (Hasanbey)-Ankara arası seferleri için de YHT devreye sokuldu. İptal edilen Doğu hatlarında aksaklık yaşanmaması için tren yolcuları, Ankara ve Irmak arasında otobüslerle taşınmaya başlandı.

Haberin Devamı

HER TREN İÇİN 80 KİŞİLİK OTOBÜS

11 Temmuz’da başlayan yeni düzenleme ile Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekspresi’nin her birinin Ankara-Irmak arası ulaşımını sağlamak amacıyla yalnızca 40 yolcu taşıma kapasiteli 2 otobüs görevlendirildi. Ancak otobüs kapasitelerinin az olması, uygulamada aksaklıklara sebep oluyor. Ankara-Irmak arası aktarmayı sağlayan 80 kişi kapasiteli otobüsler dolunca Ankara’dan Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya, Tatvan, Diyarbakır, Kurtalan’a giden trenler için bilet satışı yapılmıyor.

BİLET BULAMAYAN KIRIKKALE’YE GİDİYOR

Doğu, Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspreslerinden biriyle yolculuk etmek için Ankara Garı’na giden vatandaşlar, gişelerden bilet alamıyor. Yolculara, bu illere giden trenlerde yer kalmadığı belirtilerek, kendi imkânlarıyla Kırıkkale’ye gidip, bilet alırlarsa yolculuk yapabilecekleri söyleniyor. Otobüs kapasiteleri dolduğu için Ankara’dan trene binemeyen vatandaşlar da Kırıkkale’ye giderek, yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

DOĞU EKSPRESİ’NDE KAPASİTE 120 OLDU

Bir hafta önce uygulamaya giren yeni düzenlemenin vatandaşlara yaşattığı mağduriyetin çözümü için TCDD adım attı. Ankara Hürriyet’e bilgi veren TCDD yetkilileri, “Doğu Ekspresi’nde, talepten kaynaklı şikayetleri göz önünde bulundurarak, tren yolcularının Ankara-Irmak arasındaki aktarmasını sağlayan otobüsün kapasitesini 120’ye çıkardık. Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspreslerindeki otobüslerin kapasitesi ise hala 80 yolcu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İPTAL EDİLEN HATLARDAKİ YENİ DÜZENLEMELER

Başkentray çalışması nedeniyle iptal edilen hatlardaki yeni düzenlemeler şöyle:
* DOĞU EKSPRESİ (Ankara-Kars): 11 Temmuz 2016-11 Aralık 2017 tarihleri arasında Irmak-Kars arasında hizmet verecek hatta, Ankara-Irmak arası ulaşım otobüslerle sağlanacak.
* VAN GÖLÜ EKSPRESİ(Ankara-Tatvan): 11 Temmuz 2016-11 Aralık 2017 tarihleri arasında Irmak-Tatvan arasında hizmet verecek hatta, Ankara-Irmak arası ulaşım otobüslerle sağlanacak.
* GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ(Ankara-Kurtalan): 11 Temmuz 2016-11 Aralık 2017 tarihleri arasında Irmak-Kurtalan arasında hizmet verecek hatta, Ankara-Irmak arası ulaşım otobüslerle sağlanacak.
* ÇUKUROVA EKSPRESİ(Ankara-Adana): Ankara-Kayseri arasındaki seferleri 23 Temmuz 2016 tarihinden itibaren iptal edilerek, ulaşım Erciyes Ekspresi (Kayseri-Adana) ile sağlanacak.
* İZMİR MAVİ TRENİ (Ankara-İzmir-Alsancak): 11 Temmuz 2016-11 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir (Alsancak)-Eskişehir arasında çalışacak olan hatta, Eskişehir-Ankara ulaşımı YHT ile sağlanacak.

Haberin Devamı

BİLETİNİ KULLANAMAYANLARA ÜCRETİ İADE EDİLECEK

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 15-17 Temmuz’da aldıkları tren biletlerini kullanamayan yolcuların bilet ücretleri iade edilecek. TCDD’nin internet sitesinden yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye genelinde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan olağanüstü durum nedeniyle 15 Temmuz 2016 saat 21.00’den 17 Temmuz 2016 tarih saat 24.00’e kadar hareket eden tüm trenlere bilet alan ve biletlerini kullanmayan yolcuların biletleri 18 Temmuz-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında; TCDD gişeleri ve acentelerden bilet alan yolcularımızın TCDD gişelerine müracaat etmeleri halinde, çağrı merkezi, internet ve mobil satış kanallarından bilet alan yolcularımızın yolcudairesi@tcdd.gov.tr adresine e-posta göndermeleri halinde bilet ücretleri talepleri doğrultusunda kesintisiz iade edilecek veya
açık bilet kuponuna çevrilme işlemleri yapılacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!