Ziraat Bankası Hesap Kapatma 2023 - Ziraatbank Hesap İptal Etme (Mevduat, Döviz, Altın Ve Esnek)

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası Hesap Kapatma 2023 - Ziraatbank Hesap İptal Etme (Mevduat, Döviz, Altın Ve Esnek)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Ziraat bankası Türkiye ülkesinde hizmet veren altı kamu bankasından sadece bir tanesidir. Dolayısıyla da bu bankanın kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Ziraat bankası aslında bir devam niteliği taşımaktadır. 1863 senesinde Osmanlı Devleti zamanında Memleket Sandıkları Mithat Paşa tarafından kurulmuştur. Ziraat Bankası aslında bu Memleket Sandıklarının devamı niteliğindedir. Bireylerin bankalarda hesapları bulunmaktadır. Banka hesabı ilgili banka tarafından müşteri için tutulan finansal bir hesaptır. Bu banka hesaplarını müşteriler kapatmak ya da açmak isteyebilir. Bunun gibi banka hesapları üzerinden çeşitli işlemler yerine getirilir. Ziraat bankası hesap kapatma, ziraat bankası hesap iptal etme işlemlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Banka hesabı kavramı tüm banka kullanıcıları tarafından bilinen bir terimdir. Banka hesapları her bankada ayrı ayrı açılabilir. Kapatmak istenildiğinde de ilgili banka müşterinin bu banka hesabıyla ilgili olması gereken kapatma işlemlerini gerçekleştirir. Bankalarda açılan bu banka hesapları döviz hesabı, altın hesabı, esnek hesap ya da mevduat hesabı olabilir. İşlemlerin yürütülmesi de banka hesabının bu çeşidine göre değişkenlik gösterebilir. 

 Ziraat Bankası Hesap Kapatma 2023 

 Daha önce açılan ve kullanılmayan banka hesapları kapatılmak istenebilir. Ziraat bankası da müşterisi hesabını kapatmak istediğinde diğer bankalar gibi işlemleri yürütmektedir. Müşterisine gerekli bilgiyi ve kolaylığı sağlayabilmektedir. 

 Banka müşterilerinin hesaplarını kapatması için bazı yollar izlemesi gerekmektedir. Bu yollar bankaya ve hesap türüne göre değişebilir. Müşteri hesabında ödenmemiş borç olmadığını hesabını kapatmadan önce mutlaka kontrol etmelidir. 

Haberin Devamı

 Banka hesabının kullanılmadığı süre de önemlidir. Eğer kapatılmak istenen hesap 6 ay ya da 1 yılı aşkın bir sürede kullanılmıyorsa ilgili bankayla görüşmeye geçilmelidir. Kapatılmak istenen hesapta bakiye olmadığından da emin olunuz. Banka hesabınızda para varsa bu parayı hesabınızı kapatmadan önce ziraat bankası aracılığıyla alabilirsiniz. 

 Banka hesabınızda otomatik ödeme talimatı da olabilir. Hesabı kapatmadan önce otomatik ödeme talimatını da iptal etmelisiniz. Bu şartları karşıladıktan sonra ziraat bankası şubenize gidebilir ya da ziraat bankası telefon müşteri hizmetlerinden hesabınızı kapatmayı talep edebilirsiniz. Bu durumda ziraat bankası hesap kapatma yöntemleri şöyle sıralanmaktadır: 

Telefonla müşteri hizmetleri 

Ziraat bankası şubeleri 

Ziraat bankası online kapatma 

Ziraat bankası hesap kapatma işleminde 2023 senesinde aktif olarak kullanılmayan hesaplar üzerinden işletim ücretini ödemek zorunda kalmadan hesapları kapatabilmektedir. 

 Ziraat Bank Hesap İptal Etme (Mevduat, Döviz, Altın Ve Esnek) 

 Bu başlık altında ziraat bankasında mevduat, altın, döviz ve esnek gibi açılan hesapların nasıl iptal edilebileceğiyle ilgili bilgiler derledik. 

Haberin Devamı

 Vadeli, vadesiz, borsa ya da yatırım hesapları müşterinin istediği anda iptal edilebilmektedir. Ziraat bankası hesap iptal etmenin birden fazla yöntemi vardır. Ziraat bankası hesap iptal etme aşağıdaki adımlarla yapılmaktadır: 

Bu yöntemler arasında belki de en çok kullanılan online sistemdir. Çünkü telefon bankacılığı ve online sistem 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Ziraat bankası telefon müşteri hizmetlerine 444 00 00 ya da 0850 220 00 00 olarak güncellenmiştir.

 Müşteri hizmetler, internet bankacılığı ve şubeler ziraat bankası hesap iptal etme yöntemleridir. Örneğin ziraat bankasında bir altın hesabınız varsa ve bu hesabı iptal etmek istiyorsanız şubeye gitmenize gerek yoktur. İnternet bankacılığına giriş yaparak hesaplar menüsüne girmeniz gerekir. Bu menüden tüm hesaplarınızı görüntüleyiniz. Burada vadeli, vadesiz ve altın hesabınız bulunacaktır. Altın hesabını seçiniz. Hesabı kapat butonuna basınız. Bu işlemin arkasından kaydet demeniz gerekmektedir. Adımları tamamladığınızda altın hesabınız iptal edilmiş olacaktır.

Haberin Devamı

 Ziraat bankası internet bankacılığı hesap kapatma işlemleriniz için https://bireysel.ziraatbank.com.tr/ sitesini kullanabilirsiniz.

 Döviz, esnek ve mevduat hesaplarınızı da hesap iptal etme yöntemlerini kullanarak ya da ziraat bankası şubenize giderek kapatabilirsiniz.

 Ziraat bankası şubelerinde hesap iptal etme işlemleri şahsen yapılmaktadır. Bu yüzden hesap sahibi kimlik kartıyla şubeye giderek ilgili hesabı iptal ettirebilir. 

Ziraat bankası görevlisine hesabını kapatma nedenini dile getirebilir. Hesap türüne ve hesabın içeriğine göre de ilgili görevli müşteriye gerekli bilgiyi verir. Müşterinin hesap iptal etme işlemiyle ilgili bazı durumlarda dilekçe yazması gerekebilir.

Haberin Devamı

 İlgili ziraat bankası hesabınızı iptal etmeden önce tek yapmanız gereken hesap altın, döviz, esnek ya da mevduat hesabı olması fark etmeden hesapta paranızın olup olmadığını kontrol etmektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!